Missä värvätään latinisteja?

T:Teksti:

Suomen suurin opiskelijoiden rekrytointitapahtuma Contact forum järjestettiin Espoon Dipolissa helmikuun alussa. Muutamat näytteilleasettajat kirvoittivat Ylioppilaslehdeltä kysymyksiä:

Valtiovallan kojulla julkista sektoria markkinointiin mainoslauseella: Valtio. Hyvä työnantaja. Onko tämä ironiaa?
    “Minä en keksinyt tuota lausetta. Mutta onhan valtion leipä yhä pitkä vaikka kapea, jos sen syrjään vain pääsee kiinni”, vastaa ympäristöministeriön ylitarkastaja Annika Lindblom.

Mitä ihmettä täällä tekee Elcoteq? Eikö teidän pitäisi rekrytoida nykyään Tallinnassa?
    “Ei, kyllä suomalaisille hyvin koulutetuille hakijoille on aina töitä. Ja kyllä meillä on Virossakin omaa rekrytointia”, kertoo Elcoteqin henkilöstöasiantuntija Paul Puustinen.

Pankkien, korkean teknologian firmojen ja konsulttifirmojen seassa seisoo myös Stockmannin rekrypöytä. Etsitäänköhän kesämyyjiä nyt varmasti oikeasta paikasta?
    “Kyllä. Suurin osa meidän myyjistämme on nykyään opiskelijoita,” vastaa projektipäällikkö Tuija Jaakkonen Stockmannilta.

Ilmavoimat hakee teknistä henkilöstöä. Voiko sinne hakea, jos ei ole käynyt armeijaa?
    “Kyllä armeijan käynti on miespuolisille hakijoille perusoletus. En ymmärrä miksi siviilipalvelusmies haluaisi meille töihin,” kertoo Ilmavoimien insinöörikapteeni Risto Pajuniemi.

Jälleen kerran Contact Forumissa tunnutaan etsivän lähinnä insinöörejä ja kauppatieteilijöitä. Eikö kukaan halua palkata latinisteja tai uskontotieteilijöitä?
    “Hyvä kysymys. Ehkä he työllistyvät muita teitä”, vastaa Contact forum 2005 toimikunnan jäsen Henri Heinola.

Juha Merimaa