Kielikahvila

T:Teksti:

Pöydän toisessa päässä turistaan portugaliksi, tässä päässä puhutaan englantia. Naapuripöydistä kantautuu ranskaa ja saksaa. Huoneen toiselta puolelta kantautuu italiaa, johon tuntuu kuuluvan jo kielenä se, että puhutaan kovaa.
    Ei, nyt ei olla kansainvälisellä lentokentällä tai YK:n yleiskokouksessa vaan keskustakampuksella Gustus & Vera -viinibaarissa.
    Menossa on vuoden ensimmäinen Cafe Lingua -tapahtuma. Erasmus Student Network -valiokunnan järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan kaikilla mahdollisilla kielillä. Jokaiselle pöydälle on päätetty ennalta kieli tai kaksi joita siinä puhutaan. Osallistuja voi valita haluamansa pöydän ja kielen. Sana on kaikissa pöydissä vapaa.
    “Suomen kieli ei noudata sääntöjä”, valittaa italialainen Francesca Cardarelli suomea puhuvien pöydässä.
    “Aina on uusi exception.”
    “Tarkoitat siis poikkeus”, täydentää kiinalainen Yuan Yuan.
    Pöytäseurue nyökyttelee ymmärtäväisesti. Suomea puhuvien pöydässä istuu vain yksi suomalainen. Kaikkiaan paikallisia on mukana vain viisi, vaikka muuten väkeä on tullut paikalle niin, että tuolit loppuivat kesken.

Joillekin tämä on hienoinen pettymys. Ulkomaalaisopiskelijat viettävät muutenkin paljon aikaa keskenään.
    “Tulin tänne tutustumaan ihmisiin”, kertoo alankomaalainen Dennis Noordsij melko hyvällä suomellaan.
    “Mutta mielellään sitä tutustuisi myös paikallisiin eikä vain muihin ulkomaalaisiin.”

Juha Merimaa

Cafe Lingua järjestetään kevään aikana kerran kuussa. Seuraava tapaaminen on Gustus & Verassa tiistaina 22.2. klo 18-21. Tilanpuutteen vuoksi tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen marja-liisa.helenius@helsinki.fi.