Heikoin lenkki: kasvisruoat

T:Teksti:

Opiskelijaravintola Unicafen tuore asiakastyytyväisyyskysely osoittaa, että opiskelijat ovat suurilta osin tyytyväisiä saamaansa ruokaan ja palveluun. Vajaat 90 prosenttia vastaajista pitää aterioita edullisina, ja yli 80 prosenttia arvostaa ravintoloiden siisteyttä. Henkilökunta on vastaajien mielestä lähes aina ystävällistä.
    Parhaan makuarvion saavat ravintoloiden kana- ja kalkkunaruoat, joita kiitteli yli 60 prosenttia vastaajista. Kala maistui 58 prosentille vastaajista ja liha noin 56:lle.
    Kasvisruoat saavat heikomman arvion. Vain reilu 40 prosenttia vastaajista pitää niiden makua hyvänä. Yleistä tasoa huonomman arvion Unicafe saa myös raasteiden, perunoiden sekä riisin mausta.
    Kysely kertoo myös, että opiskelijat suosivat suomalaista. Puolet vastaajista valitsee mieluiten kotimaisen tuotteen. Myös Reilun kaupan tuotteet ovat kysyttyjä. Yli 30 prosenttia vastaajista kertoi valitsevansa niitä Unicafen tiskistä.

Ravintola voisi opiskelijoiden mielestä kiinnittää enemmän huomiota viihtyvyyteen. Joistain ravintoloista valitettiin lisäksi, etteivät ateriavaihtoehdot aina riitä koko lounaan ajaksi.
    “On todella vaikeaa arvioida kuinka moni tilaa minäkin päivänä lihaa ja kuinka moni kalaa. Yritämme miettiä, miten tähän saataisiin parannus. Vinkkejä saa antaa”, toteaa Unicafen johtaja Arja Kosonen.
    Kososen mukaan Unicafen on mietittävä myös kahvilatuotteiden hintoja uudelleen, sillä alle kolmannes vastaajista katsoi niiden olevan kohdallaan. Lounaiden hinta-laatu-suhde puolestaan oli liki 90 prosentin mielestä hyvä.
    “Emme voi alentaa kahvilahintoja, sillä palkat ja raaka-aineiden hinnat nousevat. Voimme kuitenkin miettiä, minkälaisia edullisempia tuotteita olisi mahdollista tarjota.”
    Nettikyselynä tehtyyn tutkimukseen vastasi noin 2 100 opiskelijaa. Kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi käyvänsä Unicafe-lounaalla vähintään muutaman kerran viikossa. Suosituimpia ravintoloita olivat Ylioppilasaukio, Päärakennus ja Metsätalo.

Elina Kervinen