Alias: Myötähaaskaus (subst.)

T:Teksti:

Osaatko kertoa miksi seuraavanlaista ilmiötä kutsutaan? Ollaan ravintolassa ja molemmat syövät samaa ruokaa. Yhtäkkiä toinen ilmoittaa annoksen maistuvan pahalta ja jättää lautaselleen massiivisen kasan ruokaa. Tämän jälkeen toinenkaan ei kehtaa syödä loppuun vaan jättää, vaikkei ruoka hänen mielestään olisikaan pahaa.

-Heta

Hei Heta!
    Kuvaamasi ilmiö on tuhlauksen ylistys, ja sellaisena valitettavan yleinen. Sitä kutsutaan myötähaaskaukseksi. Haaskaus viittaa vanhan kansan ja ympäristöväen ajatukseen siitä, ettei hyvää ruokaa saisi ikinä heittää pois. On olemassa sana myös tilanteelle, jossa ruokaa ei jätetä, koska se olisi pahaa, vaan koska annos on toisen ruokailijan mielestä liian suuri. Tällöin sympatiasta jättämistä kutsutaan myötäkylläisyydeksi.

Seuraavassa lehdessä etsitään sanaa tunteelle joka tulee, kun ihminen on vähällä aivastaa, mutta aivastus ei tulekaan ja vedet nousevat silmiin.