Nettilisä: Tulevan broilerin muistilista

T:Teksti:

Juha Korkeaoja, maatalousministeri
HYY:n hallitus 1971, edustajisto 1971-1974

“1970-luvulla ylioppilaskunnassa uskottiin, että maailmaa voi ihan oikeasti muuttaa. Meillä oli selkeä ajatus siitä, etteivät opiskelijat ole erillinen osa yhteiskunnassa.”

“Ylioppilaspolitiikassa kannattaa opetella neuvottelun taito. Siitä on paljon hyötyä myöhemmässä elämässä. Kannattaa myös solmia suhteita. Itse olen tuntenut muun muassa Nokian pääjohtaja Jorma Ollilan ja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen jo näistä ajoista alkaen.”

“Pidä kiinni ihanteista. Nuorison pitää laittaa yhteiskunnan arvot puntariin.”

“Ota huumorilla. Niin minä tein, kun tärkeä korkeakoulu-uudistukseen liittyvä mietintö tuli postissa HYY:n hallitukselle ja sen kannessa luki

“Punahometoimikunnan mietintö”. En ole varma oliko se käytännön pilaa punaiseksi leimaantunutta hallitusta vastaan vai oikea maatalousministeriön nimittämän viljatauteja selvittäneen komitean paperi.”

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

HYY:n edustajisto 1985-1991, HYY:n hallitus 1987-1988 (kesk.), talousvaliokunnan pj, ja HYY-yhtymän hallituksen jäsen.

“1980-luvun lopulla poliittiset ryhmät menettivät valtaansa ainejärjestöille ja osakunnille. Oma porukka pieneni kuin pyy maailmanlopun edessä. Mielestäni ylioppilaskunnassa pitää olla politiikkaa.”

“Mene ylioppilaspolitiikkaan oppimaan älä ainoastaan karriääriä rakentamaan. Opin HYY:ssä paljon arvojohtamisesta. Siellä ajateltiin, ettei raha ole ainoa asia, jolla on yritysmaailmassa merkitystä. Kannattaa myös valita sellaisia tehtäviä, jotka oikeasti kiinnostavat. Niitä on sosiaalipolitiikasta yrityspainotteisiin hommiin. Tehtävää voi vaihtaa, jos se ei tunnu oikealta.”

“Öisin ei pidä pelata liian kauan tietokonepelejä HYY:n tiloissa. Hallituskaveri jäi koukkuun tetrikseen ja aika monesti vartija heitti hänet pihalle toimistosta.”

“Juhlissa ei pidä leikkiä vaahtosammuttimilla. Ne ovat hätätilanteita varten. Tämmöistä sattui muutamaan otteeseen”

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa

HYY:n edustajiston jäsen 1991-1993, HYY:n hallituksen varapuheenjohtaja 1992, SYL:in hallituksen sosiaali- ja terveyspoliittinen vastaava 1993.

“1990-luvulla haluttiin, että HYY keskittyy nimenomaan opiskeluolosuhteiden parantamiseen. Laman vuoksi aikaa väritti tiukka taloudenpito.”

“Ota aika ylioppilaspolitiikalle, vaikka Arkadianmäeltä painostetaankin valmistumaan nopeasti. Toiminnasta saa valtavasti valmiuksia tulevaa työelämää varten.”

“Istu kuppiloissa. Punaviinifilosofoidessani solmin monia sellaisia ystävyyssuhteita, joista on ollut hyötyä myöhemmin.”

“Älä ole tosikko. Näin jouduin miettimään itse esimerkiksi silloin, kun oppositio nimesi meidän hallituksemme sikahallitukseksi. Vastavetona valmistelimme itsellemme vaaleanpunaiset kärsät, jotka asetimme arvokkaasti kasvoillemme HYY:n vuosijuhlissa ja menimme koko yleisön eteen laulamaan aiheeseen liittyviä lauluja.”

Elina Kervinen