Hevossairaala pelastui

T:Teksti:

Hevosten vaivoja hoidetaan jatkossakin Helsingissä. Opetusministeriö on luvannut rahoittaa yliopistollisen hevossairaalan toimintaa aiemmin sovitun 1,9 miljoonan euron lisäksi 250 000 eurolla vuodessa vuosina 2007-2009. Lisäksi sairaala saa kolmen vuoden ajan 30 000 euroa maa- ja metsätalousministeriöltä ja 85 000 euroa raviurheilun keskusjärjestö Hippokselta.
    “Tämä on todella hieno juttu. Rahoitus on tietenkin vasta määräaikainen, mutta tärkeintä on, että rakentaminen päästään aloittamaan. Kun talo on pystyssä, täytyy sille myös löytyä jatkorahoitusta”, sanoo Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistyksen puheenjohtaja Anna Ollila.

Uusi sairaala aukeaa Viikkiin viimeistään 2007.
Uusi sairaala aukeaa Viikkiin viimeistään 2007

Hevossairaala ja hevosiin erikoistuneiden lääkärien koulutus olivat uhattuina rahan puutteen vuoksi. Opetusministeriö ei alun alkaen luvannut tukeaan rakentamiselle, sillä tavallisesti ministeriö jakaa rahaa opiskelijamäärän, ei vuokrakulujen mukaan.
    “Opiskelijat ovat helpottuneita saavutetusta ratkaisusta, koska sairaalan rakennuspäätös turvaa mahdollisuuden käytännön työharjoittelun suorittamiseen hevosten parissa. Se kuuluu osana tutkintoon”, Ollila tiivistää.
    Helsingin yliopisto ja Senaatti-kiinteistöt solmivat joulun alla vuokrasopimuksen eläinsairaalan käyttöön rakennettavista tiloista. Sairaala nousee Viikin kampuksen eteläosaan, Viikintien eteläpuolelle. Siitä tulee osa kliinisen eläinlääketieteen laitoksen ja pieneläinsairaalan muodostamaa kokonaisuutta.
    Sairaalan odotetaan valmistuvan toukokuussa 2006.

Elina Kervinen