Alias: Pönttövire (subst.)

T:Teksti:

Tervehdys!
Asun kimppakämpässä. Joskus vessaan mennessäni koen ikävän tunteen, koska vessanpöntön reunus on vielä edellisen käyttäjän jäljiltä lämmin. Jostain syystä on vielä inhottavampaa, jos olen nähnyt, kuka edellinen kävijä oli. Millä nimellä kiusallista tunnetta voisi kutsua?

Terhi

Hei Terhi! Aliakselle postia lähettänyt Vesku Sinda tietää, että valmiiksi lämmitetyn istuimen nimi on “haaga”. Näin kerrotaan paikan nimiä ilmiöille antavassa Elimäen tarkoitus -kirjassa. Vesku ehdottaa kuitenkin, että nimenomaan vessan ja tunnetilan yhteydessä käytettäisiin sanaa pönttövire. “Rengashan on pönttövireen tapauksessa lämmitetty valmiiksi optimaaliselle suoritustasolle, joten kisa voi alkaa”, hän sanailee. Veskulle lähtee palkinnoksi Ylkkärin T-paita.

Seuraavassa numerossa etsitään sanaa puuhalle, joka on naisen toteuttamana “naismainen” ja siksi paheksuttava (esimerkiksi juoruilu) mutta ei herätä tunteita miesten tekemänä.