Alias: Naaraisu (subst.)

T:Teksti:

Hei Alias,
    Mikael Niemen Populaarimusiikkia Vittulajänkältä esitteli termin “knapsu”. Se tarkoittaa miestä, joka puuhailee naismaisia asioita, jotka eivät tietenkään ole miehille sopivia. On kuitenkin asioita, joita pidetään naisten tekeminä ikävän naismaisina, mutta miesten tekeminä hyväksyttyinä. Esimerkiksi kuusi vartijaa seisomassa ringissä asematunnelissa juttelemassa on ok, mutta jos nämä vartijat olisivat naisia, ajateltaisiin, että “siinä ne akat vaan seisoo juoruilemassa eivätkä tee töitä!” Mikä on tällaisen ilmiön nimi?

Epätietoinen Viikistä

Hyvä Epätietoinen, Ville Lappalainen esitti ilmiölle termiä “naaraisu”. Naaraisu on esimerkiksi tilanne, jossa mies nauraa kovaäänisesti julkisella paikalla (naisilta se olisi luultavimmin kanamaista kikatusta). Ohikulkija voisi todeta vaikkapa yksinkertaisesti: “Olipa siinä hurja naaraisu.” Villelle lähtee palkinnoksi T-paita.

Seuraavassa numerossa etsitään sanaa tunteelle, joka syntyy, kun tiskipöydällä kuukausia lojuneet tyhjät maito- ja mehutölkit saa vihdoin vietyä kierrätysastiaan, joka on koko ajan ollut viiden metrin päässä ovesta.