7. Tarja Turunen: Raskaan sarjan sopraano

T:Teksti:

”Kansainvälisesti tunnetuin suomalainen naismuusikko”. ”Monipuolinen huippuosaaja”. ”Akateeminen maailmanluokan rock-stara”. Näin kuvailivat Nuoret naiset -kyselyn vastaajat Tarja Turusta.
    Kun klassista laulua opiskellut abiturientti Tarja Turunen suostui vuonna 1996 laulamaan ystävänsä hevibändin demonauhalle, hän tuskin arvasi sitä suosiota, johon Nightwish nousisi.
    Kahdeksan vuoden aikana yhtye on myynyt lähes kaksi miljoonaa levyä ja esiintynyt sadoilletuhansille kuulijoille Etelä-Amerikassa asti.
    Turunen ei kirjoita Nightwishin kappaleita, mutta hän on yhtyeen keulakuva. Hänen sopraanonsa on yhtyeen tunnistettavin instrumentti, joka erottaa bändin kilpailijoista.
    Menestyksestä huolimatta Turunen ei ole hylännyt klassista musiikkia. Hän on opiskellut klassista laulamista sekä Sibelius- Akatemiassa että saksalaisessa Karlsruhenin musiikkiyliopistossa ja pitää lied-konsertteja Japania myöten. Turunen on myös opettanut laulua Argentiinassa.
    Jouluksi Turuselta on tulossa uusi aluevaltaus: joulusingle En etsi valtaa loistoa. Täysimittainen joululevy on luvassa ensi vuodeksi.

Juha Merimaa