13. Minea Blomqvist: Suomen lupaavin urheilija

T:Teksti:

Naisten golf on ollut lehtien urheilusivujen iloisinta antia tappioiden värittämänä vuonna. Lajin nouseva tähti, espoolainen Minea Blomqvist, ylitti kaikki odotukset jo ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan.
    Euroopan kiertueen nuorimman pelaajan kauden kohokohtiin kuluivat Euroopan kiertueen Unkarin kilpailun voitto ja huima kahdeksas sija British Openissa, jossa hän jätti taakseen muun muassa naisten maailmanlistan ykkösen.
    Vasta 19-vuotias Blomqvist palkittiin ansaitusti vuoden tulokkaana. Ei ihme, että Blomqvistille povataan suurta tulevaisuutta. Blomqvistilla on kaikki mahdollisuudet todelliseksi kiintotähdeksi. Golfissa urheilijan aktiivikausi voi jatkua aina neljänkympin hujakoille.

Tämä ei ole jäänyt huomaamatta Blomqvistin manageriksi ryhtyneeltä Hjallis Harkimolta. Eikä kyselyyn vastaajiltakaan, jotka arvioivat golfarin menestyksen luovan raikasta Suomi-kuvaa. He nostivat Blomqvistin ainoana urheilijana kyselyn kärkisijoille.
    Blomqvist itse toteaa urheilun olevan vielä pitkälti miesten maailma, mutta näkee asioiden kehittyvän oikeaan suuntaan.
    “Golfissa miesten saamat palkkiot ovat vielä eri luokkaa, mutta ero pienenee kaiken aikaa. Rehellisyyden nimessä on todettava, että miesten puolella kilpailu on vielä toistaiseksi kovempaa.”
    Menestys tuo uskottavuutta myös naisurheilijalle.
    “Voittojen myötä näkemyksiäni on alettu ottaa lajin sisällä vakavammin.”

Tähteyteensä nähden Blomqvist on niukalti julkisuudessa. Ahkera treenaaja keskittyy harjoitteluun maailman ammattilaiskentillä ja antaa tulosten puhua puolestaan. Parhaassa tapauksessa Blomqvist saattaa vielä jopa parantaa Suomen olympiamenestystä. Golfia puuhataan kovaa vauhtia olympialajiksi.

Juha Merimaa