12. Pauliina Arola: Monitoimijohtaja

T:Teksti:

Presidentti Martti Ahtisaaren perustaman Crisis Management Initiativen johtaja Pauliina Arola on poikkeus parlamentaarisen politiikan ja kulttuurin naisten kärjen seassa. Hän on nuoren polven diplomatia-ammattilainen, joka tuntee sekä kansalaisjärjestöt että hallituspolitiikan.
    Erään vastaajan mukaan Arola on yksi “lahjakkaimpia nuoria kansainvälisen politiikan ammattilaisia”.
    31-vuotias filosofian maisteri on kerännyt kannuksensa nuorisojärjestöjen katto-organisaatiossa Allianssissa, Euroopan nuorisofoorumissa ja lukuisissa luottamustoimissa kirkon piirissä ja keskustapuolueessa.
    Tämän vuoden alusta lähtien hän on työskennellyt CMI:ssä, ensin globalisaatio-ohjelman johtajana ja syyyskuusta lähtien koko 14 hengen toimiston johtajana.
    Kansainvälisyyden lisäksi Arolaa äänestäneet vastaajat korostivat tämän monialaisuutta. “Kansainvälisen politiikan ja kriisinhallinnan lisäksi paneutunut teologiaan, nuorisotyöhön ja kolmanteen sektoriin. Harvinaisen paljon lukenut ja ajatellut nainen, jolla on hyvät johtajakyvyt ja vaikutusvaltaa. Hän oppii nykyisessä työssään ammattitaidon, jolla tullaan pääministeriksi tai vähintään komissaariksi”, suitsutti eräs vastaaja.

Heli Suominen
kuva Tiina Somerpuro

Ylioppilaslehden 26.11. ilmestynyt henkilöhaastattelu Pauliina Arolasta Ylioppilaslehden verkkoarkistossa http://www.helsinki.fi/ ylioppilaslehti/2004/041126/ rauharouva.html