Lazslo Kovacs: Sisäisesti turvassa

T:Teksti:

Ollessani kolmatta päivää Sisäasiainministeri ajoin viikseni pois.
    Joku huomautti ettei minulla viiksiä koskaan ollutkaan, joten kasvatin viikset ja ajoin ne saman tien pois osoittaen näin jämäkkyyteni. Korostin, että esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhliin mentäessä viikset ovat epäsiistit.
    En valiokunnissa tai takseissa väsynyt huomauttamaan, että jos naamioituminen kerta on hyväksyttyä, miksi Mustakaavulla sitten on huppu ja Karhukoplalla maskit? Ja kun kuski kakisteli jotain Batmanista, naureskelin Batmanin olevankin aika epäilyttävä veikko, tiedäthän, vink vink.
    Vielä samana iltana kirjoitin McDonaldsille ja Lordille ja kehotin luopumaan opettamasta, että naamioituminen olisi muka iloinen asia tai cool. Allekirjoitin “Sisäasiainministeri ja neljän lapsen isä itsekin”.
    Viidennen päivän aamuna oli jämäkkään Sisäasiainministerin mieleeni kristalloitunut aukoton argumentti: rehellisillä ja sisäisesti turvallisilla ihmisillä ei ole tarvetta hiippailla tuolla ympäriinsä naama peitettynä! Esimerkiksi Mannerheimia ei ole nähty hiihtomaskissa, mikä tuskin on sattumaa.
    Samana yönä heräsin hikisenä ymmärrettyäni, että Siperianmatkoillaan Mannerheim on saattanut myrskyssä suojata kasvojaan huivilla.
    Seitsemäntenä päivänä Sisäasiainministerinä jouduin tykkitulen kohteeksi. Sisäisesti arveluttavat tahot inttivät, että on hankala tulkita, mikä lasketaan naamioitumiseksi. Masensin viholliset selventämällä, että jos tulkinnanvaraa onkin, se ei välttämättä ole sisäisen turvallisuuden kannalta paha ollenkaan: terroristi saattaa kömpiessään kommuunistaan ulos mielenosoitukseen joutua miettimään kahdesti, onko neljän tuulen hattu sallittu vai ei, ja näin myöhästyä bussista.
    Täten vaarantuu korkeintaan kotikommuunin sisäinen turvallisuus. Tähänkin täsmensin tulevan parannuksia. Minulla on nimittäin suunnitteilla Patriootti Aktiksi nimeämäni lakiehdotus, joka antaa poliisille oikeuden naamioitua siviilihenkilöksi ja tulla valekauppaamaan crackia niiden kommuunien ovelle, joita epäsisäisturvallisiksi epäillään.
    Samalla epäiltyjen koti tutkitaan ja sieltä takavarikoidaan laskettelulasit, tupeet, sukkahousut, poikkeuksellisen pöyheät kaulahuivit ja Ben Zyskowicz. Lisäksi poistetaan arveluttavaa esimerkkiä tarjoava kirjallisuus, kuten Franz Kavkaz. Sillä sanomattakin on selvää, että esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhliin on sopimatonta pukeutua suunnattomaksi syöpäläiseksi.