Kylteri SYL:in pomoksi

T:Teksti:

Onni ei potkinut Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa HYY:tä, kun Suomen ylioppilaskuntien liittoon valittiin uusi hallitus. Espoon Korpilammella järjestetyssä liittokokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi nimitettiin lappeenrantalainen Arttu Laasonen, 23.
    Laasonen voitti ehdolla olleen HYY:n hallituksen puheenjohtajan Kaarina Huhtisen äänin 95-51. Laasosen takana olivat pienet ylioppilaskunnat, teekkarit, kauppatieteilijät ja poliittiset opiskelijajärjestöt.
    Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tietojohtamista opiskeleva Laasonen on tänä vuonna vastannut SYL:n hallituksessa opiskelijoiden toimeentuloon liittyvistä asioista.
    “Tuntuu helpottavalta. Viime aikoina yöunet ovat jääneet vähemmälle”, hän kommentoi ensitunnelmiaan.
    Laasonen pitää tärkeänä, että SYL olisi jatkossa aloitteellisempi, eikä vain reagoisi muutoksiin.
    “SYL on saanut viime vuosina otsaansa ei-leiman. Meillä pitäisi olla enemmän omia avauksia.”

HYY:stä SYL:n hallitukseen valittiin maa- ja ympäristökemian opiskelija Anna-Maria Rajala. Rajala on kuluvana vuonna vastannut koulutuspolitiikasta HYY:n hallituksessa.
    Muut jäsenet uudessa hallituksessa ovat oululainen matematiikan opiskelija Petri Eklund, kuopiolainen lääketieteen opiskelija Elisa Jokelin, espoolainen puunjalostusteekkari Christian Järnefelt, jyväskyläläinen valtio-opin ja finanssihallinnon opiskelija Juha Koskinen ja turkulainen sosiaalipolitiikan opiskelija Niko Kyynäräinen.

Lisäksi liittokokous hyväksyi kannanoton, jossa SYL ehdottaa kansallisen foorumin perustamista koulutuspoliittiselle keskustelulle. Kannanoton mukaan suomalainen koulutuspolitiikka on tällä hetkellä hajanaista.
    Maasta puuttuu yhteisymmärrys, miten hyvinvoinnin ja yhteiskunnan kannalta elintärkeä koulutus hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Valtiovallan, yliopistojen, ylioppilasliikkeen, ammattiliittojen ja muiden tärkeiden ryhmien keskustelulla voitaisiin sopia “koulutuksesta yhteiskuntapolitiikkana.”
    “Saman pöydän ääreen kokoontuneina nämä tahot voisivat luoda yhteisen vision suomalaisen koulutuksen tulevaisuudesta”, SYL sanoo.

Esa Mäkinen