Hännikäinen: Verotetaanhan koiriakin

T:Teksti:

Ruotsissa on tehty erikoinen lakiehdotus. Joukko kansanedustajia vaatii kaikille miespuolisille kansalaisille erityisveroa, jolla maksettaisiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta aiheutuneita kuluja. Vasemmistopuolueen kansanedustaja Gudrun Schyman sanoi ehdotusta puolustaessaan, että miesten tulisi ymmärtää vastuunsa ryhmänä.
    Ehdotus kertoo paljon ilmapiiristä, joka vallitsee Ruotsin lisäksi myös sivistysvaltioissa. Jos joku ehdottaisi erityisveroa juutalaisille tai romaneille, hänet haastettaisiin oikeuteen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Ihmisrotujen välisistä älykkyyseroista puhuneen professori Tatu Vanhasen tapaus osoittaa, että Suomessa voi syyteharkintaan joutua jopa huonon tieteen tekemisestä. Mutta miehiin kohdistuva syrjintä on sallittua, jopa suotavaa. Mies on maailman neekeri.
    Keskiajan Ranskassa määrättiin metsä poltettavaksi, koska se oli kollektiivisessa vastuussa yhden puun oksaan hirtetyn miehen kuolemasta. Modernin länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ketään ei voi syyttää raiskauksesta tai pahoinpitelystä, jos hän ei ole siihen osallistunut.
    Mutta kansankodin inkvisition mukaan jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja. Käsitys, että pelkkä tietoinen tai tiedostamaton aikomus on yhtä kuin rikos, palautuu Neuvostoliiton oikeusjärjestelmään: siellä saattoi joutua tuomituksi “valtion vastaisen salaliiton suunnittelusta ja itsensä ilmiantamatta jättämisestä.”
    Schymanin ja muiden “feminatsien” käsitysten pohjalta jokaisen 14-25-vuotiaan pitäisi maksaa nuorisoveroa nuorten harjoittamasta ilkivallasta ja järjestyshäiriöistä. Lisäksi tulisi määrätä saksalaisvero kansallissosialismin rikoksista, espanjalaisvero konkvistadorien toiminnasta, ylipainoisuusvero julkiselle terveydenhuollolle koituvista kustannuksista jne.
    Verotetaanhan koiriakin kollektiivisesti, miksei lopulta ihmisiä? Totalitaarisessa yhteiskunnassa, joka omistaa yksilön päästä varpaisiin, tämä on täysin johdonmukaista. Mutta tasa-arvon nimissä kannattaisi ennemmin määrätä yleinen ihmisvero. Se toimisi korvauksena siitä vahingosta, jota tämä meluisa ja suuriruokainen nisäkäs aiheuttaa muille maapallon lajeille. Kun liikakansoitetussa maailmassa jokainen yksilö on liikaa, mätkäistään päälle vielä kaikille yhteinen ylimääräisyysvero. Jos miesvero menee läpi, näidenkin pitäisi.

Timo Hännikäinen
timo.hannikainen@helsinki.fi

Kirjoittaja on Kerberos-lehden päätoimittaja, runoilija ja kotimaisen kirjallisuuden opiskelija.