ALIAS: Ollitus (subst.)

T:Teksti:

Hyvä Alias. Istuin taannoin yliopiston atk-asemalla ja mietin erästä mielenkiintoista tyttöä. Halusin tietää hänestä lisää ja hain siksi tietoja Googlesta. Juuri silloin tyttö käveli sisään ja jäin rysän päältä kiinni. Minua nolotti todella. Tiedätkö miten tuollaista hakukonehäpeää voisi nimittää osuvasti?

Raipe

Hyvä Raipe. Ensinnäkin teossasi ei ole mitään hävettävää. Ennen treffiehdotuksen tekoa on asiallista tarkistaa ihastuksen taustat. Tyttöhän olisi voinut olla vaikka terroristi, aikuisviihteen ammattilainen tai nunna.
    Lukijamme Päivi V. tietää kuitenkin vastauksen kysymykseesi. Ensimmäinen legendaarinen googlauksesta kiinni jäänti tapahtui Päivin mukaan 1990-luvun lopulla Oulussa. Googlaajan nimi oli Olli, ja siitä syntyi hävetystä kuvaava termi “ollitus”. Esim. “Mulla oli hirveä ollitus koko illan.” Päivi on kuullut sanasta myös verbimuodon. Esim. “Mua ollitti todella, kun se nainen ilmestyi jostain.”
    P.S. Päivi kertoo vielä, että Ollin kuuluisasta ollituksesta seurasi kestävä parisuhde.

Seuraavassa numerossa etsitään sanaa säästeliäisyydelle, jossa pihdataan vertailemalla esimerkiksi edam-juuston tai pesuaineen hintoja eri kaupoissa, mutta ostetaan samaan aikaan vaikkapa luomu-briejuustoa tai kalliita urheiluvarusteita.