Vähän uutta blogirintamalla

T:Teksti:

Nuorten kunnallisvaaliehdokkaiden poliittisissa blogeissa on ollut kovin hiljaista. Alina Belskayan (kok.), Marina Brunbergin (r.) ja Alina Mänttärin (vas.) blogeihin on kaikkiin tullut parissa viikossa vain kaksi kirjoitusta. Heikompi esitys on vain vihreiden Jehki Härkösellä, jonka blogia ei ole päivitetty sitten toissa perjantain avausviestin.
    Politiikan toivoilla on selvästi paljon sanottavaa. Myös reippaasti aloittaneen Mikko Kivipellon (sd.) puhti on lopahtunut. Tuorein kirjoitus pohtii parin viikon takaista bussilakkoa. Kivipelto näpäyttää vihreitä niputtamalla heidät yhteen kokoomuksen kanssa.
    Sen jälkeen hän ei ole vaivautunut edes vastamaan sivuille laitettuun kysymykseen, jossa kysellään hänen tunnelmiaan sen jälkeen, kun asiassa kuitenkin päätettiin hänen tahtonsa vastaisesti.
    Samaan teemaan iskee myös vasemmistoliiton Mänttäri. Hän kirjoittaa kokeneensa valtuuston lehtereillä yhden poliittisen elämänsä kirkkaimmista hetkistä.
    “Kokouksessa kuulemani argumentit etenkin vihreiden taholta muistuttivat minulle jälleen kerran siitä, kuinka onnistunut ja ehdoton oma puoluevalintani onkaan.”

Vauhdin hiipuminen
vaivaa myös keskustan Rebecca Kadochia. Sääli, sillä hänen lääkäripalvelujen ostamista oikeustieteilijän näkökulmasta pohtinut kirjoituksensa oli joukon ainoita tekstejä, josta todella oppi jotain uutta.
    Siihen verrattuna esimerkiksi Brunbergin vaatimus asumislisän vuokrakaton korottamiseksi aika tuttua retoriikkaa.
    Kadoch tuntui myös ymmärtäneen blogin idean: asiapitoinen aines ei estä pohtimasta seuraavassa tekstissä kasaribileitä.

Juha Merimaa

Blogit osoitteessa: www.ylioppilaslehti.fi/blogit