Merimaa: Pikakelaus

T:Teksti:

Husky Rescue: County Falls

levy

Kovalla hypellä nostetun yhtyeen surumielinen aulakantrilevy on tyylikäs, mutta tyhjä kokonaisuus. Ihan mielellään tätä kuuntelee, mutta tokkopa kukaan muistaa koko levyä enää kuuden kuukauden kuluttua. (3/5)

M.A. Numminen: Didi-Wah-Didi

levy

Kun vanha artisti pyrkii todistamaan elinvoimaansa levyttämällä päivitettyjä versioita vanhoista suosikeista, tulos on tavallisesti päinvastainen. Mauri Anteron uutuus ei valitettavasti ole poikkeus. Tämä levy on vain niille, jotka jo omistavat alkuperäisversiot. (2/5)

William Shatner: Has Been

levy

Kapteeni Kirkin levytysuran jatko-osa ei yllä aivan edeltäjänsä absurditeettiin. Silti se on maailman ainoa mahdollisuus kuulla, kuinka laulutaidoton avaruuskapteeni lausuu dramaattisesti Pulpin Common Peoplen. Eikä loppulevykään ole hassumpi. (3/5)

Tom Waits: Real Gone

levy

Amerikan ikijäärän karhea maalaisfunk kolisee ja paukkuu vahvemmin kuin aikoihin. Poissa ovat Waitsin aiemmilta levyiltä tutut pianoballadit. Ja hyvä niin, sillä tilalla on aimo annos ähinää, puhinaa ja Marc Ribotin kulmikasta kitarointia. (4/5)

Ylioppilaskunnan laulajat: Carmen de Sole

levy

Jos luulit nykyaikaisen kuoromusiikin olevan yhtä kuin lauma näennäismunkkeja hoilaamassa Pelle Miljoonaa, kuuntele tämä levy. Carmen de Solella mieskuoro esittää tuoreita kappaleita, joista monen kohdalla jo laulamisesta puhuminen tuntuu harhaanjohtavalta. Kuoron ääntä voi monissa kappaleissa verrata pikemminkin äänimassaan, josta säveltäjät muovaavat kuviota. (3/5)

Juha Merimaa