Hyyläisiä nousi Helsingin valtuustoon

T:Teksti:

Helsingin kaupunginvaltuustoon valittiin viime sunnuntain kunnallisvaaleissa ainakin viisi Helsingin yliopiston opiskelijaa.
    Uusina niminä pääsivät läpi ylioppilaskunnan sosiaalipoliittinen sihteeri Tiia Aarnipuu (vas.), entinen HYY:n hallituksen ja Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Elina Moisio (vihr.) ja lääketieteen kandidaatti Laura Räty (kok.)
    Vanhoista valtuutetuista läpi pääsivät Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja äänimääräänsä viime vaaleista roimasti kasvattanut vihreiden Johanna Sumuvuori.
    Lisäksi kokoomuksen Kai Mykkänen uusi valtuustopaikkansa Espoossa.
    Vihreiden Elina Moisio kertoi tunnelman olevan vaalien jälkeen kaksijakoinen.
    “Olen kauhean tyytyväinen henkilökohtaiseen kannatukseeni, mutta toisaalta vihreiden yleinen tappio tietysti harmittaa”, Moisio kertoi tulosten selvittyä.
    Hän lupasi jatkaa valtuustossa kamppailua teemoista, joita on ajanut jo ylioppilaspolitiikassa. Näitä ovat joukkoliikenteen opiskelija-alennukset ja autoton keskustakampus.

Kuudesta Ylioppilaslehdelle blogia pitäneestä opiskelijaehdokkaasta yksikään ei päässyt läpi. Parhaiten pärjäsi Vasemmistoliiton Alina Mänttäri, jonka saamat 225 ääntä riittivät varasijaan. Mänttäri oli tuloksesta iloisesti yllättynyt.
    “Meni selvästi paremmin kuin uskalsin odottaa. Eiköhän tällä tuloksella joku kiva lautakuntapaikka heru”, hän pohti.
    Mänttäri lupasi päivittää blogiaan tulevaisuudessakin, tietyin varauksin.
    “Jos jotain mielenkiintoista tulee vastaan.”
    Muista bloginpitäjäehdokkaista parhaiten menestyi Alina Belskaya (kok.), joka sai 198 ääntä. Lähes samaan pääsivät myös 184 ääntä kerännyt Jehki Härkönen (vihr.) ja 161:n äänen saaliin kerännyt Marina Brunberg. (r.).
    SDP:n Mikko Kivipelto ja keskustan Rebecca Kadoch jäivät molemmat alle sadan äänen.
    Helsingin valtuuston varapaikoille ylsi Mänttärin lisäksi myös muita ylioppilaspolitiikasta tuttuja nimiä, kuten vihreiden Johanna Hautakorpi ja Johanna Nuorteva, Vasemmistoliiton Miina Kajos, kokoomuksen Laura Rissanen ja demareiden Vesa Vuorenkoski.
    Espoossa valtuustoon valittiin myös Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Matti Kuronen vihreistä.

Juha Merimaa
kuva Esa Mäkinen