Paavola: Tosi rakkautta odottamassa

T:Teksti:

Hei Jeesus! Olen kevään aikana kirjoitellut sinulle asioista, joihin etsin vastauksia. Maailma on niin lavea pikku pikku Lauri ja siel on monta loukkoa, lauloi äiti joskus vuoteeni vierellä.
    Minulla on ollut monenlaisia neuvojia. Lapsena äiti sanoi, mitä pistää päälle ulos lähtiessä. Sitten pyhäkoulussa opetteja sanoi, että saan elää Jumalan kämmenellä.

Rippikoulussa meille kerrottiin, että on Jumalan tahdon vastaista harrastaa seksiä ennen kuin on naimisissa. Ei saanut edes koskea tissiin, vaikka kuinka olisi haluttanut.
    Otin ohjeet tosissaan ja päätin, että tosi rakkaus odottaa. Viikko leirin jälkeen yksi tyttö sanoi, että voisi tehdä sen minun kanssa. Se työnsi kielen kaljapulloon ja nauroi.
    Tehtiin temput Teräsjengin majassa ja ajeltiin mopolla kännissä.
    Kun myöhemmin aloin seurustella uskovaisen kanssa, päätin odottaa avioliittoon asti. Ajattelin, että jos elää Jumalan tahdon mukaan, ei voi käydä huonosti. Sitten lähdin vaihto-oppilaaksi ja se tyttö löysi uuden. Ne teki sen kellarissa.

Sitten parikymppisenä lähdin reppureissuun ja minut ryöstettiin Afrikassa. Rukoilin sinulta malarian kourissa apua. Lupasin elää sinun tahtosi mukaan.
    Yritinkin tehdä kaiken oikein. Menin töihin ja päätin aikuistua. Pistin suorat housut jalkaan, ostin salkun ja kampasin hiukset aamuisin.

Nyt kirjoitan sinulle kirjettä, jonka tiedän jäävän viimeiseksi. Asun yksin, minulla ei ole töitä kesäksi ja viimeiset rahat pistin uusiin farkkuihin.
    Minulta on mennyt usko siihen, että kun toimii niin kuin joku sanoo, asiat luistaisivat. Olen joutunut pettymään uudestaan ja uudestaan. Löydän itseni kuitenkin uudenlaisesta loukosta. Minun pitäisi itse päättää elämästäni.

Sukupuolivalistuksesta minulla ei enää ole mielessä muuta kuin Peran neuvo. Istuimme kahdestaan navetan takana, olin käynyt pöllimässä kyläkaupasta tupakkaa.
    Pera sanoi, että jos ei saa tupakkaan tulta tuulessa, ei saa myöskään pillua pimeässä.
    Se oli niin rento äijä. Naurettiin ihan kippurassa aina niitä juttuja. Se taputti minua selkään ja sanoi, että olen hyvä jätkä.
    Sitä kehua on osattu arvostaa.

Lauri Paavola
lauri.paavola@helsinki.fi