Haarakonttori: Akateemisuus, vähänks se rulettaa!

T:Teksti:

Voit käyttää yo-titteliä, mikä on näyttävää esimerkiksi yleisönosastokirjoituksen allekirjoituksessa: Haarakonttoristi, valt. yo.
    Mielestäsi on ihan okei käyttää sitä myös seuraavan parinkymmenen vuoden ajan kihlajais-, hää- ja ristiäisilmoituksissa.

Tajuat, että luottamusoppilaat ja muut vaikuttajatyypit lukiossa eivät olleet yhtään ärsyttäviä verrattuna näihin korkeakouluaktivisteihin.

Ymmärrät, että kaikki ei-akateemiset ystäväsi kärsivät vakavasta kunnianhimon puutteesta. Eikä niiden kanssa kannata hengailla, koska se voi tarttua.
    Se taas, ettet ole 12 vuodessa valmistunut, ei missään tapauksessa kerro kunnianhimon puutteesta. Se kertoo siitä, miten vähän yhteiskunta tukee yliopisto-opiskelijoita niiden vaativissa opinnoissa.
    23-vuotiaat maisterit ovat mielestäsi luonnonoikkuja.

Yliopistossa kaikki ymmärtävät, kun neljän tuopin jälkeen alat muistella ylioppilaskirjoituksia ja sitä, kuinka monen pisteen äikän laudaturin kirjoitit.
    Eikä kukaan pidä sinua omituisena, vaikka 10 vuoden jälkeen muistat, mistä aiheesta aineesi kirjoitit ja osaat siteerata siitä pitkiä pätkiä.

Opit nauramaan haalarimerkeille, joissa lukee “En ole humanisti”.
    Kuvittelet oikeasti, että valtiotieteiden lukeminen on siistimpää kuin humanististen tieteiden. Ja että valtsikalaiset saavat parempia duuneja kuin humanistit. Yeah, right.

Ryhdyt käyttämään sellaisia sivistyssanoja, kuten “sitsit” ja “tedarit”.

Uskot tosissasi, että yhteiskunta on huolissaan siitä, että muutat valmistumisen jälkeen ulkomaille. Se ei siis koske sitä, kun 65-vuotiaana muutat talveksi Marbellaan.

Kun joku soittaa kesken Suomen Robinsonin, joudut valehtelemaan, että luet juuri Francois Rabelais`ta.

Saat viestinnän peruskurssista kolmosen ja tarjoat seuraavana päivänä pöytälaatikkokolumnejasi Suomen Kuvalehteen.

Sinusta on villiä lähteä tiistaina klo 14 päiväkaljalle. Muistelet sitä mielelläsi vuosia myöhemmin.

Pidät itseäsi hyvänä ihmistuntijana, kun toteat, että “ihmisestä huomaa nopeasti, onko sillä akateeminen koulutus”.

Ryhdyt käyttämään termiä “työväenluokka”.

Mielestäsi on siistiä korostaa, miten epäkäytännöllinen olet.

Kiitos huomiostanne, näkemiin!

HAARAKONTTORI@JIPPII.FI