Romanssireiskat: Ikärajaton rakkaus

T:Teksti:

Reiskaliinit!

Mitä mieltä olette parisuhteesta, jossa ikäero lähentelee 20 vuotta, mies vanhempana osapuolena. Voisiko tällainen pidemmän päälle toimia, vai kannattaako tyytyä unelmointiin, eikä edes yrittää hurmata tuota jo varattua “vanhusta”?

Bettina

Arvoisa neiti Rheims!
    Emme valitettavasti voi suorittaa seikkaperäistä riskikartoitusta näin vähällä määrällä parisuhdedataa. Siitä voit kuitenkin olla varma, että ikäero ei ole suurin ongelmasi tiellä vanhan varatun miehen elämään. Tai edes sen kummempi ongelma kuin esimerkiksi kulttuuri-, luokka- tai koulutusero. Rakkaus ei näihin katso, ja toisten erilaisuuksia voi opetella kestämään.
    Reiskojen keräämän sattumanvaraisen tilastotiedon mukaan on erittäin epätodennäköistä, että pystyt houkuttelemaan miehen kokonaan itsellesi. Vaikka vanhemmat miehet usein suostuvat heille tarjottuihin hekumahetkiin, he harvoin tekevät kiimansa kohteesta enempää kuin rakastajattaren. Jos kyseinen posti kiinnostaa, niin sitten vaan hakemusta sisään.
    Ja koska tunnemme yli nelikymppisten miesten nuoruudenkaihon, voimme jo näin etukäteen luvata paikan sinulle, Bettina.

Jos haluat pitemmälle, hommat mutkistuvat suunnattomasti. Ajatellaan tilannetta, jossa olet jo onnistunut luomaan romanttissävytteisen yhteyden mieheen, joka seikkailee ikärajat vaativissa päiväunissasi. Tutustutte toisiinne, tapailette salaa, ja vain nerokkaiden poissaoloselitysten puute asettaa rajat seksuaaliselle seikkailunhalullenne.
Pettämisen hankalin puoli kun on aikataulutus. Reiskat – jotka eivät ole tässäkään asiassa ammattitaidottomia – ovat olleet loputtomasti ylitöissä, halunneet omaa aikaa, soitelleet “sieltä vanhempien luota”, törmänneet yllättäen lapsuudenystäviin ja joutuneet viikonlopun yli kestäville työmatkoille Turkuun. Puhumattakaan nykyteknologian heikkoudesta, niin helposti tyhjentyvistä kännykänakuista.
    Yhteiset salajuonet ovat tietysti aluksi romanttista agenttileikkiä, mutta eivät kauan. Tapaamistenne jälkeen mies palaa potemaan moraalista krapulaansa aviovuoteeseen ja sinä jäät odottelemaan seuraavaa kertaa vuokrayksiöösi. Yksin.
    Traagiseksi tilanne muuttuu silloin, kun alat odottaa sitä, milloin mies “on valmis” jättämään vaimonsa – tai vielä yleisemmin, jättämään lapsensa. Tästä tilanteesta eivät hyödy kuin teleoperaattorit, hotelliketjut ja taksiyrittäjät.

Neuvotteluasema on kannaltasi erittäin epäreilu. Varatulla miehellä on nainen ja sinulla ei mitään. Voit tietenkin parantaa asiaasi teistä salaa otetuilla valokuvilla ja hänelle asettamillasi aikarajoilla. Nämä ovat eksperttienkin käytössä kuitenkin vaarallisia aseita ja laukeavat usein käyttäjän käsiin.
    Kaiken lisäksi sinulla on kiire. Vanhojen miesten rakkaudenosoitukset muuttuvat yleensä koko ajan löysemmiksi. Kemialla jatkettu ruumiillinen rakkaus on kuin psykedeelisissä rakkaushuumeissa ladeltu ikuisen onnen julistus. Laskut maksaa pillerinsä hukannut hopeatukka.
    Epäonnistumaan tuomittuun yritykseen lähtiessäsi et voi valmistautua liikaa. Onko suvussasi alkoholismia? Kuinka vahva psyykesi on? Onko sinulla riittävästi hyviä ystäviä, jotka voivat pehmittää laskua tipahtaessasi varatun miehen kaulasta? Kestätkö kakkosnaisen aseman vuodesta toiseen?
    Jos kestät, ja jos pystyt vielä pystyrinnoin kantamaan kodinrikkojan titteliä ja unelmiesi miehen ystävien inhoa ja moralistista osoittelua, niin – jälleen kerran – siitä vaan. Todennäköisesti saat kuitenkin turpiisi, mutta niinhän rakkaudessa useimmiten käy.
    Varatun viemisessä turpiin voi saada niin moni muukin kuin vain sinä, että tämä täytyy ottaa huomioon. Mistään pikkuihastuksesta ei hommiin kannata lähteä. Tosirakkautta ei taasen pidättele mikään. Ei varsinkaan ikä.

ROMANSSIREISKAT@YAHOO. CO. UK

Roopella ja Rikulla on takanaan yhteensä yhdeksän eroa ja yksi avioero. Kysy mitä vain rakkaudesta, seksistä ja ihmissuhteista – he ovat jo tehneet virheet puolestasi.