Haarakonttori: On vastuunoton aika

T:Teksti:

Kokoomuksen puheenjohtajuus. Yksi keplotteli gradunsa kanssa, toinen väärensi pöytäkirjaan nimmarin ja kolmannen tunnetuin repliikki on “havuja, perkele”. Ehkä kokoomuksen puheenjohtajakilpaan voisi kutsua mukaan myös Kari Uotin, Anneli Jäätteenmäen ja Seppo Rädyn.

Madridin terroristi-isku. Eiköhän paha häviä maailmasta, kun ryhdytään koko länsimaailma pitämään takautuvaa hiljaista hetkeä kaikista sivistyneen ihmiskunnan historian tuhmuuksista.

Amerikan pressavaalit. Ronald McDonald on pantu vastuuseen jo muutenkin kaikesta amerikkalaisten elämään liittyvästä, kuten kahvin lämpötilasta, elintasosairauksista ja aterioiden koosta, joten miksi se ei ole ehdolla? Sitä paitsi ei sillä kovin paljon huonompi maine maailmalla ole kuin tuplaveelläkään.

Lähi-idän kriisi. Sanakirjan mukaan “kriisi” tarkoittaa muiden muassa “murrosta” tai “käännekohtaa”. Olisikohan aika myöntää, että yli 50 vuotta kestänyt “käännekohta” on ennemminkin pysyvä tila.

Viinaralli. Herraisä, pysäyttäkää painokoneet, suomalaiset tuovat viinaa ulkomailta!

Lillanin yhdistäminen Helsingin kaupunginteatteriin. Vähemmistö! Kulttuuri! Paniikki! Siis oliko niin, että tämän yhdistymisen jälkeen meillä on vain yksi yhteiskunnan varoin kustannettu suomenruotsalainen kulttuurilaitos kymmentä suomenruotsalaista henkilöä kohti?

Lintuinfluenssa ja sars. Ei ole mikään ihme, ettei naisia kutsuta enää “tipuiksi” tai “kissoiksi”. Mutta hei kuulkaas nuoriso, kyllä “pesässäkin” voi muhia tauteja.

Pätkä- ja osa-aikatyöt. Työmarkkinajärjestöistä löytyisi helposti tuhansia vakkarityöpaikkoja, kun ne kaikki verorahoilla kustannetut valittajajyrät laitettaisiin pariksi vuodeksi selviämään oikeaan maailmaan.

Loppuunpalaminen. Meikä täällä kieli pitkällä odottaa, mikä on seuraava psyykkisten sairauksien buumi, kun pörnis on jo ihan passé.

Lihava, sairas ja humalainen Suomen kansa. Kiitollisia saadaan olla, että päästiin aikoinaan kimppaan EU:n kanssa, koska aika vaikea näillä ominaisuuksilla olisi muualta löytää seuraa vakavassa mielessä. Jos ei Natoa lasketa, sille pukille kelpaa kaikki.

HAARAKONTTORI@JIPPII.FI