Franz-setä: Yhteiskunta eetterissä

T:Teksti:

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen analogisten tv-lähetysten lopettamisesta. Päätöksen salaisen lisäpöytäkirjan mukaan digisovittimien myyntiä vauhditetaan uudella kanavalla, joka keskittyy pelkästään yhteiskunnallisiin aiheisiin. Ohessa ennakkotietona uuden kanavan ohjelmatiedot satunnaiselta illalta:

17.00 Maailman ympäri. Esittelyssä eduskunnan valiokuntamatkojen kohteet.

18.00 R-talk. Pohdintaa finanssipolitiikan mahdollisuuksista. Raimo Sailas erittelee, mitä vaihtoehtoja valtiontalouden hoidossa on.

18.01 Seksikäs EU! Euroopan unionin sponsoroima opetusohjelma, joka avaa unionin päätöksenteon salat kansalaisille. Osa 372/1245: venäläisen urean polkumyyntitullien alustava käsittely komitologiamenettelyssä.

19.00 Maailmaa näyttämöllä. Totuudesta ja anteeksiannosta puhelee mukavia eteläafrikkalainen piispa, jonka henkilöllisyydestä ei ole täyttä varmuutta. Tutulta se kuitenkin vaikuttaa.

19.50 Viikon Sää. Sarjassa tutustutaan suosittuihin turkulaisiin poliitikkoihin.

20.30 Tulos tai ulos -ruutu. Valtionhallinto esittelee määräaikaisiin työsuhteisiin ja jatkettuihin koeaikoihin perustuvaa uutta henkilöstöpolitiikkaansa.

21.00 Ajankohtainen 2,5. Aiheina tänään: Juttutupakointi. Veteraanipoliitikko Aarne Saarinen kertoo suosikkiharrastuksestaan. Tuttu Jubakointi. Kristillisdemokraatit närkästyvät tällä kertaa Viivi ja Wagner -sarjakuvan piirtäjään. Mä en tykkää antaa Ajankohtaiseen kakkoseen. Miljonääri-Jussin kilpailijat kertovat, miksi poliittinen kommentointi on ihan turhaa.

22.00 Inhimillinen tekijä. 70-luvun taistolaisemme arvioivat Josef Stalinia.

23.00 Maurin viimeinen huokaus. Draamasarja kauppa- ja teollisuusministerin uskomattomista seikkailuista. Vierailevana Senior Script Editorina Salman Rushdie.

23.45 Totuus Lähi-idän kriisistä. Israelin television tuottama historiallinen dokumentti. Lähetys on pitkälti mustavalkoinen.

00.45-06.00 Politiikka-chat. Nuorison lystikästä jutustelua poliittisista aiheista. Teemoina ainakin aluehallinnon kehittäminen 2000-luvulla sekä maidon kaksihintajärjestelmän ja tulopoliittisten kokonaisratkaisujen historialliset yhteydet. Valvojana Suomen yhteiskunnallisten aineiden opettajien liitto.

franzaillaan@yahoo.com