Romanssireiskat: Ero on ihmissuhteiden hyväntekeväisyyttä

T:Teksti:

Apua, remppareijot, apua! (Melodia: Ihanaa, leijonat, ihanaa!)
Harkitsen eroa. Mistä tiedän tekeväni oikein? En ymmärtääkseni enää rakasta kumppaniani, enkä voi kuvitella eläväni onnellisesti elämääni loppuun asti hänen kanssaan. Hän ei ole varsinaisesti tehnyt mitään, eikä syynä ole mikään yksittäinen ongelma. Mitä teen?
“Se suuri ero”

Ystävämme erottaja! Ikäväksemme nyt ollaan lähellä reiskojen ydinosaamisaluetta. Mitään erotuomareita emme kuitenkaan ole, joten emme tarjoa Sinulle ratkaisua.
    Joidenkin peukalosääntöjen muistaminen helpottaa eron hutinassa. Yksi: epäilyä on aina. Täydellistä suhdetta ei ole. Yksikään suhde ei ole loputtomiin endorfiinilla veresi korvaava autuuskone. Myös rakastuneelle tulee krapula, hänenkin kenkänsä kastuvat ja myös rakastuneen kahvi usein jäähtyy ennen kuin leivos tulee pöytään.
    Sääntö numero kaksi: ero ei ole pahasta.
    Periaatteessa reiskat suhtautuvat eroon nykyään positiivisesti. Aiemmin olemme pelänneet sitä: joko jätetyksi tulemista (MOT) tai toisen jättämistä. Kuka nyt haluaisi satuttaa läheistään?
    Seurauksena on ollut, että parisuhteen osapuolien elämästä on tuhraantunut kuukausikaupalla, jopa vuosia “periaatteessa hyvään” yhteisoloon. Se on ollut elämämme suurimpia virheitä.
    Eroa lykättäessä paha olo kasvaa korkoa enemmän kuin kulutusluoton siirtäminen perintätoimistolle.

Parisuhteiden helppoheikit kehottavat usein, että pitää oppia arvostamaan toisiaan ystävinä ja ehdottavat yhteisen harrastuksen – esimerkiksi lapsen – hankkimista. Rakkaudenkieltäjät kaupittelevat ydinperhettä kovalla hinnalla. Vanhaslainen äärikonservatismi on levinnyt myös rakkauden alalle. Sen ainoana vaihtoehtona markkinoima rakkaudettomuuden reaaliromantiikka uhkaa koko sukupolvemme ihmisyyttä.
    Parisuhde onkin yliarvostettu yhteiskuntayksikkö. Vain rakkaus on tärkeää. Yhdessäkään parisuhteessa ei kannata nykyttää, jos rakkautta ei ole. Sitä löytyy varmasti jostain muualta.
    Siis kiertoon vaan, sanovat Reiskat. Muista myös, että jätetty kumppani on ihmissuhteiden hyväntekeväisyyttä. Niillä kaikilla kavereillasi, jotka valittavat rakkaudetonta elämäänsä, on nyt hieman suurempi valintapooli.

Vielä helppo nyrkkisääntö rakkauden testaamiseksi: ärsyynnytkö seuralaisesi käyttäytymisestä, kun muita ihmisiä on paikalla? Tarkkailetko kumppanisi virheitä, riepovatko tämän kommentit, hävettääkö sinua? Jos vastaat kyllä, tuskin rakastat rakkaintasi sellaisena kuin hän on. Ja silloin et enää ansaitse hänen rakkauttaan.
    Mutta jos nimimerkki kuvittelee, että jossain suhteessa voi olla ikuisesti rakastunut, niin tiedoksi: eroja tulee kohdallesi lisää. Mitä Sinä niin kuin oikein kuvittelet parisuhteesta?
    Rakkaus on hankalaa ja vaikeaa, aina. Ja todellinen rakkaus on sitä, että soittaa perintätoimistoon kullan puolesta ja pyytää lisää maksuaikaa.

Kakka kuuluu ja kusi kaikuu!
Apua. Olen nuori romantikko, mutta asun erittäin pienessä kämpässä. Kun pyydän tyttöä sillä mielellä illalliselle, täytyy hänen pakostakin ruokapöydästä kuunnella vessaääniäni. Kyllähän siinä ruokahalut ja muutkin halut menee. Tai jos ei mene, on ne jotain pervoja, eikä mua sellaiset kiinnosta. Mitä teen?
AK, Herttoniemenranta

Herra 47! Apu tulee Ruotsista: reiskojen likkaremmin tukholmalaisjäsen kertoi kohdanneensa ongelman. Näppärä tyttö keksi verukkeen ja kävi läheisen mäkkärin vessassa. Toimii: nyt pari seurustelee. Tosin tyttö käy kuulemma edelleen mäkkärin vessassa. Suosittelemme kuitenkin reipasta loiskintaa.
    Pöntöllinen inhimillisyyttä on aina paikallaan.

ROMANSSIREISKAT@YAHOO. CO. UK

Roopella ja Rikulla on takanaan yhteensä yhdeksän eroa ja yksi avioero. Kysy mitä vain rakkaudesta, seksistä ja ihmissuhteista – he ovat jo tehneet virheet puolestasi.