Haarakonttori: Urbaani naiskolumni

T:Teksti:

Noi ulkonäköpaineet. Haloo, ARVATKAA ONKO ULKONÄKÖPAINEITA ja ARVATKAA ONKO KIVA! Ulkonäköpaineet johtuvat mediasta ja miehistä ja malleista. Niin ja yhdestä ruotsalaisesta vaateketjusta.
    Että voisitte vähän miettiä, miltä tuntuu, kun yhteiskunta alistaa naiset objekteiksi. Eikä sille itse voi tehdä mitään. Vaikka meitsikin on oikeasti subjekti, ajatteleva itsenäinen toimija.

Noi miehet. Pikkuisen voisi yhteiskunta enemmän tehdä sille, että pitäisi löytää mies, mutta kun ei niitä ole! Kelatkaa, kun sukulaiset aina kyselee, milloin on häät. Tulee sisälle tyhjä olo ja pitää mennä siivouskomeroon itkemään.
    Miten voi olla niin vaikeaa löytää itsensä arvoinen, urheilullinen, avoin, herkkä, romanttinen, huumorintajuinen, ei-urheilusta-autoista-tietokoneista ja alastomista naisista kiinnostunut mies? Joka siis ymmärtää mun vahvaa persoonallisuutta ja ainutkertaisuutta.

Noi työt. Hirveä epäkohta on se, että yhteiskunnalla ei ole tarjota meille muita kuin pätkätöitä! Eihän sitä voi jäädä äitiyslomallekaan, jos ei ole vakipaikkaa mihin palata hoitovapaiden jälkeen neljän vuoden päästä.

Noi muut paineet. Ja miksei mun panosta huomata, vaikka annan tälle firmalle kaikkeni ja nukun öisin vain pari tuntia työpöydän alla? Lauantaisin käyn kotona pesemässä asunnon hammasharjalla. Sitten aina haukutaan, että nuoret naiset on hulluja suorittajia, vaikka kaikki johtuu vain ulkoisista odotuksista.

Noi ulkonäköpaineet 2. On todella törkeää, että miehet ja media keskustelevat naisten painosta ihan kuin naiset olisivat jotain tahdottomia ja arvottomia esineitä, joita arvioidaan vain painon perusteella. Kyllä ihminen saa painaa mitä haluaa. Ei se kuulu kellekään, onko joku liian lihava tai liian laiha. Ja vähän hei terveempiä roolimalleja mediaan kuin joitain anorektisia Hollywood-tähtiä!

Noi lapset. Arvatkaa ahdistaako, kun yhteiskunta painostaa perustamaan perheen, mutta ei tarjoa mitään edellytyksiä sille! Ensin pitää taata yli 2 000 euron kuukausipalkka, mies, rivari Espoosta ja kirjallinen määräys yksityislääkäriltä, ettei tarvitse synnyttää alakautta.

Toi tasa-arvo. Mä en ole mikään feministi, vaikka olenkin tasa-arvon kannalla. Kaikki mun poikaystävät on tiskanneet. Mutta kyllä naisille pitäisi maksaa sama palkka kuin miehille, paitsi joillekin isotissisille ääliöbimboille.

HAARAKONTTORI@JIPPII.FI