Romanssireiskat: Nainen vaietkoon poikaseurassa

T:Teksti:

Onks Reiskaa näkyny!
Mielessäni on pitkään ja useissa seurustelusuhteissa pyörinyt sama ongelma. Onko sosiaalinen faux-pas yrittää naurattaa poikkiksen ystäviä? Omassa sekakaveripiirissä osaan olla – kai – aika hauska. Ainakin ne nauravat.
Mutta: jos olen ollut seuralaiseni miehisessä kaveriporukassa tyttöystävän ominaisuudessa, jutuilleni ei naureta. Miehet heittävät läppää keskenään ja nauravat toistensa jutuille, mutta kun yritän heittää väliin jotain, minua katsotaan hetken kuin kummajaista. Ja sitten miehet keskittyvät taas omiin juttuihinsa.
Onko jossain kirjoittamaton sääntö heilan kaverien naurattamisesta, ja olenko minä näin ollen nolannut mieheni sopimattomalla käytöksellä heidän ystäviensä edessä? Vai ovatko juttuni vaan niin kertakaikkisen tylsiä? Auttakaa, Reiskat!

“Ei kovin kurko?”

Hyvä prinsessa. Sait reiskat muistelemaan oikein kunnolla kaikkia niitä kertoja, kun entisemme ovat erehtyneet tekemään saman virheen kuin sinä.
Oletko koskaan kuullut kenenkään puhuvan hyvästä seuranaisesta? Emme mekään.
    Jostain syystä yhä edelleen on miehelle epäkunniaksi, jos hän ei pysty pudottelemaan edes paria hyvää heittoa sekaseurueessa. Toista se on miesseurassa. Kaikki jutut kelpaavat, huonot jutut ymmärretään Huonoiksi Jutuiksi. Mikä vapaus, mikä keveyden tunne!
    Kyse on henkireiästä vaativan seuraelämän vastapainoksi. Tätä reikää nainen ei saa tukkia.
    Naisten huumorikulttuuri on myös vuosituhantisen patriarkaalisen vallanpidon ansiosta kehittynyt miesten huumoria älyllisemmäksi ja sarkastisemmaksi. Tämä hienovaraisten ja loputtomien mikrokulttuurillisten viittausten verkko häkellyttää – muttei naurata – miestä.
    Jos joku alkaa siis miesporukassa tunkeutua älyllisellä vitsillä miesten sanaleikkien ja vammaisille, naisille ja neekereille nauramisen maastoon, laskusilta vedetään äkkiä ylös.
    Älä ota miesten mykkyyttä henkilökohtaisesti. Se on vain vuosisatojen aikana kehittynyttä solidaarisuutta, jossa miehelle jätetään edes pieni saareke, jolla hän voi päteä ilman pelkoa epäonnistumisesta.

Naisten vitsien kuoliaaksi vaikenemiseen on tosin myös toinen, hieman vakavampi syy. Poikaystäväsi miespuoliset ystävät ovat aiheellisesti varuillaan. Nauru kun on mainitsemaasi seuraan aivan liian seksuaalista. Tuo humoristisen tilanteen vapautuminen sekoittuu monien mielessä seksuaalisen tilanteen vapautumiseen.
    Ja jos jostain kaikki miehet ovat samaa mieltä, niin siitä, että kaverin naiseen ei pitäisi koskea. (Tosin toisen reiskan tyttöystävistä kaksi on lähtenyt reiskan kahden eri bändikaverin – molemmat basisteja – matkaan. Mikä kai kertoo enemmän reiskoista kuin basisteista.) Tästä syystä poikakaverisi ryyppyremmi on tolaltaan, vaikka laukoisit kuinka kenttätestattua tarinaa tiskiin.

Selvittäkäämme hieman,
mistä tämä omituinen naurun ja orgasmin sekaannus juontaa juurensa. Miehen velvollisuus ensipenetraatiosta lähtien on vapauttaa naisen seksuaalinen jännitystila orgasmien putkella. Täsmälleen samalla tavoin naista tulee vaivihkaa keinuttaa hymyn ja naurun välillä läpi ensitreffien.
    Useille meistä nauruun liittyy myös rakastuminen. Rakastuneet parit jaksavat nauraa yhdessä. Tyhmille asioille, ihan omille asioilleen, ihanan söpöille asioille.
    Epäilemme siis, että muutamat poikaystäväsi ystävät ovat sinuun ihan lääpällään. “Se haluu mua”, toistellaan ja yritetään rauhoittua. “Ei kaverin heilaa kuitenkaan, en saa.”

Eli lyhyesti. 1) Olet törkeä yrittäessäsi päteä miehesi reviirillä. 2) Tulet epäonnistumaan siinä, koska huumorisi on todennäköisesti väärää tyylilajia. 3) Vaikka onnistuisitkin naurattamaan, on se poikaystäväsi pettämisen ensiaskel.

ROMANSSIREISKAT@YAHOO. CO. UK

Häjyt pilut vuorottelevat tällä paikalla Romanssireiskojen kanssa.