Romanssireiskat: POIKKI!

T:Teksti:

Selvitetään heti pari väärinkäsitystä. Ei. Emme ole viime viikolla tällä paikalla esiintyneet Häjyt pilut. Naiseksi tekeytyminen on vanha vitsi. Sitä paitsi ammattilaisten tulee erottautua populistisista viihdyttäjistä. Vielä on onneksi töitä osaajallekin!
    Mutta asiaan. Kysymyksiä on valitettavasti tullut niin paljon, että tuskin voimme ottaa uusia vastaan tämän vuoden puolella. Akuutissa hädässä toki autamme jos pystymme, sillä se jaksaa, joka pystyy. Ensimmäinen kysymyksemme tulee Töölöstä. Ole hyvä Markku:

Ray S. Cat!
Olen hyvännäköinen urheilullinen nuorimies, varakaskin. Opiskelen valtsikassa viestintää ja kauppiksessa markkinointia. Naiset käyttävät minua hyväkseen. Niillä on vain yksi asia mielessä. Hyvä poikaystävä. Olen aivan rikki, enkä uskalla enää antautua parisuhteeseen hyväksikäytön pelossa. Ketään ei kiinnosta minä ihmisenä, tunteellisena, elävänä olevana. Naiset hakevat hyvää suhdetta, eivät minua. Jään naisen kanssa yksin, tyhjän elämän komeaksi kehikoksi.
“Markku”

Markku. Kiitos Markku. Hyvä kun otat esille noin rohkeasti monia meistä painaneen huolen. Asiasi on arkaluontoinen, ehkä viimeisiä yhteiskuntamme tabuja. Molemmat Reiskoista ovat olleet “hyviä poikaystäviä”, nuorempina. Sitä kohtaloa – Poikaystävän kohtaloa – ei toivoisi pahimmalle vihamiehellensäkään.
    “Pidät minua vain hyvänäköisenä panona!” huudetaan kyllä turuilla ja toreilla. Sen sijaan “Pidät minua vain stabiilina ja turvallisena elinkumppanina!” -rääkäisyjä kuulee harvoin.
    Hyväksikäytöstä kummassakin on kuitenkin kysymys. Ihminen sinänsä ei kiinnosta, vaan häntä käytetään välineenä. Tavoite on jokin aivan muu, sinä et ole itseisarvo. Elämä kaltaisesi kanssa on.

On ehkä syytä muistuttaa turvallisuuden käsitteestä. On turha kuvitella, että Poikaystävän tunneälyllä tai keskustelukyvyllä – tai niiden puutteella – olisi mitään tekemistä parinvalinnan kanssa.
    Ainakin Reiskojen aineistossa nimenomaan Markun kaltaisten ihmisten sosioekonominen asema on omiaan houkuttelemaan Poikaystävän etsijöitä. Kriteerinä näillä naisilla on se, miten Poikaystävä sopii heidän elämänsä käsikirjoitukseen. Hän takaa turvalliset ja tukevat lavasteet.
    Kaikki elokuvan palaset ovat valmiita: käsikirjoitus, tuotanto, juoni, naispääosan esittäjä. Vain miespääosan esittäjä puuttuu. Mutta casting on päällä.
    Mutta ongelmaasi. Mitä siis tehdä?
    Yksi vaihtoehto on tehdä niin sanotusti reiskat. Se tarkoittaa sitä, että hankkiudut eroon Poikaystävän tunnusmerkeistä. Hyviä asioita ovat silloin esimerkiksi opintojen keskeyttäminen tai keskikokoinen päihderiippuvuus. Varsinaista renttuilua emme suosittele.
    Huomaat nopeasti, kuinka hieman erilaiset ihmiset hakeutuvat seuraasi. Sairaanhoitajat, kuva- ja veistostaiteilijat, lastentarhanopettajat, tutkijat. Se tuntuu aluksi jännittävältä, mutta tässä vaiheessa p-i-t-ä-ä olla tarkkana. Vertaistukea etsivät skitsot täytyy osata erottaa joukosta.

Otat vaan lunkisti. Seuraavassa vaiheessa sinusta ovat kiinnostuneita enää ne naiset, jotka eivät ole tehneet elämänsä käsikirjoitusta valmiiksi. He uskaltavat elää oman elämänsä reality-televisiossa.
    Sen tähdeksi sinullakin on mahdollisuuksia.

romanssireiskat@yahoo.co.uk
Romanssireiskat vuorottelevat tällä paikalla Häjyjen pilujen kanssa.