Luvassa vaalit, karnevaalit

T:Teksti:

Että tällaista: “Me allekirjoittaneet Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet pyydämme, että ylioppilaskunta siirtyy sosialismiin mahdollisimman nopeasti.”
    Näin vaativat ne kolmekymmentä Helsingin yliopiston opiskelijaa, jotka olivat allekirjoittaneet ylioppilaskunnalle pari viikkoa sitten jätetyn jäsenaloitteen.
    Sen tarkemmin aloitteen toiveita ei ole määritelty: ei esimerkiksi sitä, mitä sosialismiin siirtyminen ylioppilaskunnassa käytännössä tarkoittaisi.

Miltäs aloite tuntuu, edustajiston puheenjohtaja Sanna Hellström?
    “No ehkä vähän ikävältä. Minusta on hienoa, että on olemassa tällainen mahdollisuus saada asioita hallituksen ja edustajiston listoille. Mutta tässä aloitteessa tuntuu olevan enemmän tarkoitus herättää huomiota.”
    HYY:hyn kuuluvilla järjestöillä tai 30 opiskelijalla on oikeus tehdä aloitteita edustajistolle ja hallitukselle. Sääntöjen mukaan hallituksella on kuukausi aikaa käsitellä aloite, edustajistolla kaksi kuukautta.
    HYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Korkeaoja kertoo kuulleensa, että nimet jäsenaloitteeseen on kerätty jo vuosi sitten. Listalla on pääasiassa Sitoutumattoman vasemmiston aktiivien nimiä.
    HYY:n hallitus käsittelee sosialismiin siirtymistä viimeistään ensi viikolla. Sen jälkeen aloite menee edustajiston käsiteltäväksi, joka ilmoittaa pääsihteerille päätöksensä.
    “Meille on tosin tullut kyselyjä ihmisiltä, että voiko aloitteesta vetää nimensä pois. Juridisesti se onnistuu, mutta tällä hetkellä kukaan ei ole sitä vielä tehnyt. Niinpä aloite on menossa hallituksen käsittelyyn”, Hellström kertoo.
    Niinpä jää nähtäväksi, koska HYY:ssä alkavat toisinajattelijoiden vainot. Vai ovatko ne jo alkaneet?

Riku Siivonen