Haarakonttori: KUNINGAS KUNNASSA

T:Teksti:

Syksyn tullen on hyvä palauttaa mieliin pari moraalisääntöä: on raukkamaista tehdä pilaa kuninkaallisista, jotka ovat harmitonta huvia kansalle ja on raukkamaista pilkata kansaa, jotka nauttivat harmittomasta huvista.
    Siksi haarakonttorska ei käsittele sitä, mitä yhteiskunnastamme ja Haminan kaupungista kertoo se, että puolet pitäjän asukkaista seisoo keskellä arkipäivää odottamassa, että saa 0,01 promillen todennäköisyydellä kädenpuristuksen kaljuuntuvalta hintelältä svedupetteriltä, jonka toinen nimi on Kustaa.
    On syytä myös vaieta siitä, kuinka pakkoruotsia vankasti vastustava tasavaltalaiskansa kiljahtelee “Victoria, kom hit!” jotta saisi ojentaa kukkapuskan vaaleanpunaiseen jakkupukuun pukeutuneelle henkilölle, jolla on 75 prosentin riski sairastua työtapaturmaluonteisesti jännetupintulehdukseen.

Äärettömän mautonta on myös vitsailla siitä, että on olemassa ruotsalainen miinalaiva.
    Ihan lapsellista on takertua siihen, kuinka Helsingin Sanomien Kotimaa-osastolta löytyivät keskiviikkona 27. elokuuta kuvatekstit: “Victorian kampaus paljastui Sanomatalon näyttelyssä.” “Kruununprinsessa Victoria piti juhlavaa hattua valtiovierailun alussa.” “Victoria aloitti vierailun tyylikkäässä jakkupuvussa.”
    Ei kannata henkeään pidätellen odottaa, että suomalainen journalismi muuttuu rakentavammaksi ja ilakoivammaksi, vaikka edellä mainitun lehden mukaan “Victoria tutustui Helsingin Sanomien toimitukseen ja hurmasi kyynisimmätkin toimittajat.”
    Ihan tylsää on myös takertua siihen, että Suomen suurimman mediakuninkaallisen Aatos Erkon ei koskaan aiemmin ole nähty julkisesti hymyilevän, ennen kuin hänen kamunsa Kustaa ja se vaaleanpunaiseen pukeutunut nainen vierailevat Erkon Sanomalinnassa.

Siksi olisi älytöntä olla ymmärtämättä, että kolme huiskuttavaa ruotsalaista ovat uutisten pääaiheena kolme päivää, koska hehän ovat niin söta, eikä maailmalla edes tapahdu mitään, ainakaan kovin merkittävää tai kovin lähellä.
    Eikä mikään näistä seikoista ainakaan kerro pätkääkään suomalaisen demokratian tilasta, kansakunnan henkisestä hyvinvoinnista tai siitä, ketkä ovat Erkon bestiksiä.

haarakonttori@jippii.fi