Franz-setä: Valtio – vitun hyvä työnantaja

T:Teksti:

Nuori kansakunnan toivo! Oletko miettinyt, mitä teet valmistumisesi jälkeen? Tule töihin valtiolle. Valtio on hyvä työnantaja.
    Meillä on joustavat työajat. Etenkin vapaa-ajan suuntaan. Korvaukseksi voidaan antaa ylimääräisiä vapaapäiviä joskus myöhemmin, jos muistetaan.
    Meillä sinun ei tarvitse ratkaista tulevaisuuttasi liian aikaisin. Työsopimukset tehdään vain lyhyeksi aikaa kerrallaan. Sinun ei tarvitse sitoutua pysyvään työsuhteeseen edes suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle, sillä muutamme virkoja projektiluonteisiksi töiksi sitä mukaa, kun viranhaltijat eläköityvät.

Meillä pääset kannustavan palkan piiriin. Olemme siirtymässä vanhasta palkkaluokkajärjestelmästä uuteen systeemiin, jossa huomattava osa palkasta muodostuu henkilökohtaisen osaamisen perusteella. Kenenkään tulot eivät kuitenkaan laske nykyisestä eikä palkkamenoihin osoiteta lisärahoitusta. Tämän yhtälön on pakko toimia.
    Meillä sinun ei tarvitse muuttaa työpaikan perässä. Olemme tosin parhaillaan hajasijoittamassa valtion toimintoja ympäri maata ja valitsemme uudet toimipaikat nakkaamalla tikkaa päin Suomen karttaa. Yhdenkään valtion työntekijän ei kuitenkaan tarvitse muuttaa minnekään ja samalla työntekijöiden määrä pysyy vakiona. Tämänkin yhtälön on pakko toimia.

Meillä sinun ei tarvitse stressata, sillä meillä ei ole yksityisen sektorin tiukkaa tavoitteenasettelua. Niinpä meidän ei tarvitse sitoutua ponnistelemaan yhteistä päämäärää kohden, vaan meillä on aikaa harrastaa keskinäistä kyräilyä, nuorempien työntekijöiden simputtamista ja pienten asioiden nostamista arvovaltakysymyksiksi.
    Meillä pääset toteuttamaan osaamistasi. Mikäli sinulla ei vielä ole työkokemusta valmistuessasi, pääset meille keittämään kahvia ja käyttämään kopiokonetta.
Mikäli sinulla on jo työkokemusta valmistuessasi, pääset meille keittämään kahvia ja käyttämään kopiokonetta.
    Meidän näkökulmastamme työkokemuksen hankkiminen tarkoittaa, että olet itsekäs ja rahanahne paskiainen, joka häipyy ennen pitkää rahahommiin yksityiselle sektorille.
    Tervetuloa!

franzaillaan@yahoo.com