Franz-setä: Faunaattiset bileet

T:Teksti:

Olin vieraana Korkeasaareen vakituisten asukkaiden talvenlopettajaisissa. Kyse on bileistä, joissa eläimet ottavat rennosti ennen kesäkauden ja turistisesongin alkamista.
    Mukavaa oli ja väkeä paikalla ihan sikana. Hevoset kuitenkin puuttuivat. Ne olivat nimittäin syöneet erehdyksissä valokuvia ja joutuneet hoidettaviksi diakonissalaitokseen. Kilpikonnat taasen olivat poliisiasemalla kuulusteltavina rekisterilaattavarkauksista. Pikkukaloille haitaksi oli taas kerran vaarallinen kulkuneuvo.

Korkeasaarelaiset olivat toivoneet paikalle myös valtiovallan edustusta. Vaan eipä näkynyt. Lakeuden Korppikotka oli jäänyt Smolnaan harjoittelemaan laumansa johtamista. Mäntyniemen Palokärki taas oli suunnannut tikkana alennusmyynteihin.
    Ei näkynyt Vihreän liiton puheenjohtajaakaan. Tosin hänen kutsumisestaan oli taitettu peistä. Osa oli sitä mieltä, ettei puutarhatonttuja pitäisi laskea eläimiksi lainkaan. Lisäksi punavihreitä ääriryhmiä edustava Marginaalikettu tuomitsi Oden pelkäksi Draken-hävittäjäksi.

Niin käytiin illallispöytään muistelemaan mennyttä talvea. Liikuttuneena kerrattiin loppusyksyn onnellista perhejuhlaa, joka kokosi saarelaiset yhteen. Tosin Kissamorsian katosi ennen häitä, mutta onneksi Vainukoira pääsi vihille. Suorastaan harras tunnelma, kiteytti eräskin lintu hääfiiliksensä. Taivasteltiin myös joulujuhlia, joissa asukkaille tarjottiin eläinkokeilla testattua ruokaa. Varsinainen skandaali, suorastaan luonnotonta. Kokit ovat tietenkin jäävejä arvioimaan tuotoksiaan.
    Ruuan jälkeen alkoi sitten semmoinen bilettäminen, että ihmisten pikkujoulut häviävät kirkkaasti. Mykkä Kollikissa oli ihan mauton. Kurssinsa jo alkuillasta menettänyt Emu terrorisoi tanssilattialla muita juhlijoita koroillaan.
    ”Nyt on härät kärees”, huusi pohjalainen kastroitu nautauros letkajenkan alkaessa.
    ”Lisää Gepardia!”, voihki naaraskissaeläin olutkorien takana. Tunnelma oli mitä faunaattisin. Hirveä meno suorastaan ihmetytti.

Vaan loppuu se viina eläintenkin juhlissa. Kevätauringon noustessa keitettiin kahvit ja tasoiteltiin oloa karkeilla ja pikkuleivillä. Mikäpä oli ollessa. Zoo makeana.

franzaillaan@yahoo.com