Haarakonttori: Vaalit, voi vitsi

T:Teksti:

Haarakonttorissa on seurattu pökertyneenä vaalien teemoja.
Puolueet jankuttavat siitä, pitääkö terveydenhoitoon laittaa 400, 600 vai 700 miljoonaa euroa, korotetaanko lapsilisiä 10 vai 20 euroa ja järjestetäänkö Natosta kansanäänestys vai ei.
    Siis oikeasti, ketä kiinnostaa!
    Populistipuolueetkin vain kimittävät jostain kehitysavun prosenttien desimaaleista ja kansalaispalkasta. Rahaa lupaillaan ihan kuin mikään muu ei kiinnostaisi.
    Mihin ovat unohtuneet tavallisten ihmisten oikeat asiat? Onko kansalainen vain rahalle ahne itsekäs possu, kysyy nimimerkki “Kysynpähän vaan”.

    Haarakonttorissa laadittiin asiallinen vaaliohjelma. Tämä ei ole mikään hätäpäissään kyhätty ääntenkalastelupamfletti vaan perusteellinen lista helsinkiläisen keskivertoäänestäjän kokemista epäkohdista.
    Jos joku ehdokas tuntee teemat omikseen, äänestysnumeron voi lähettää alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Tai äh, antaa olla.
    1) Oluen hinta alas! Siis onko laitaa, että 0,4 litran keskarituoppi maksaa Helsingissä jopa 5 euroa ja Raisiossa sen saa happy hour -hintaan 1,50? Aina helsinkiläisiä riistetään.
    2) Alepat Siwojen tilalle! Siwa on ihan järkyttävän huono kauppa. Ei ole reilua, että toisilla on lähikauppana Siwa ja toisilla Alepa, joka on paljon parempi.
    3) Espoolaiset kyykkyyn. Espoolaiset rivitalopellet ovat tosi ärsyttäviä, niitä pitää vähän rankaista. Ihan oikein, että maksavat kaikki HUS:n menot.
    4) Tutkinto kaikille. Jos on roikkunut yliopistolla seitsemän vuotta, on oikeutettu ostamaan itselleen maisterin paperit käytettyjen opintotukikuukausien hinnalla. Näin valtiolle palautuvat hukkaan menneet tukirahat, jotka eivät siis menneetkään hukkaan.
    5) Valtion täytyy kustantaa jokaiselle kansalaiselle ostoskärrypoletti. Se poistaa kauppojen kanta-asiakkaiden ja muiden välistä räikeää epätasa-arvoa.
    6) Kunnon imagokonsultit radanvarren kaupungeille. Mitä järkeä on pitää Keravaa ja Järvenpäätä huonomaineisina junttiloina, kun niille saa kohtalaisella satsauksella ihan hyvän maineen?
    7) Kymmenen matkan pahviliput takaisin ja sassiin!
    8) Isojen kauppaketjujen täytyy hyväksyä Lidln palautuspullot.
    9) Kesä kuukauden pidemmäksi, näin aluksi.
    10) Talvea täytyy leudontaa.
    11) On se jumalauta kumma, ettei täällä vieläkään pystytä pitämään katuja käveltävässä kunnossa. Lämmitys kaikille kaupunkialueella oleville kävelyteille.
    12) Lapsilla pitää olla kivaa ja vapaata. Kaikki “kehittävät” erikoispäiväkodit ja -koulut on lakkautettava. Virka-ajan ulkopuolelle menevä harrastustoiminta kielletään alle 10-vuotiailta.
    13) Ahteen perheestä täytyy tehdä Koulu-tv:lle reality-show.
    14) Taksien hintoja on laskettava sille tasolle, että kaikkien on niitä mahdollista käyttää.
    15) Elokuvalippujen hinta täytyy puolittaa vuoteen 2005 mennessä. Ensisijaisten toimenpiteiden kohteeksi on otettava törkeän hintaiset viikonloppuliput.
    16) Keskusta autottomaksi, Töölön tulli takaisin!
    17) Tyhmä tupakkalaki täytyy heti kumota Helsingin keskustasta. Savuton vyöhyke voidaan sijoittaa Espooseen.
    18) Lisää koteja kodittomille eläimille.
    19) Kahvi takaisin mukeihin.
    20) Jos on ylimääräistä, niin kyllä se rahakin kelpaa.