Haarakonttori: Mediakelvot mielipiteet

T:Teksti:

Mediassa tapahtuu tosi paljon vääryyttä, siis ihan ältsin paljon. Kansalaisten kärsimä eriarvoisuus oikeuslaitoksessa ei ole mitään verrattuna siihen, miten huonosti pienen ihmisen ääni ja mielipiteet otetaan huomioon lehdistössä.
    Mietitäänpä: Ilta-Sanomista joku vastentahtoinen läpsyttelee päivittäin Sokoksen kulmalle gallupia tekemään. Sitten on se tyyppi, joka matkustaa Lööpin takana – ohjelmassa joskus ihan Itä-Helsinkiin asti kysymään: Onko kotimainen kurkku mielestäsi parempaa kuin espanjalainen?
    Mutta hei ja haloo, tyydyttyykö tuossa muka ilmaisuntarve ja saako sananvapaus arvoisensa kohteen? No ei!
    Tästä on kuitenkaan turha syyttää taas toimittajia, jotka ovat olleet laiskoja ja tympeitä kautta ihmiskunnan historian. Julkisuutta annetaan niille, jotka älyävät mennä sitä toimituksista ja tv-studioista hakemaan.

On tietenkin totta, ettei kansalla ole paljon sanottavaa, ja se vähäinenkin sanottava on joko lehdestä luettujen toisten idioottien mielipiteiden toistelua. (Joo, on nää mustakin ihan tosi pääministerivaalit) tai lesbo-vittu-huora-tyyppistä substantiivitautia.
    Mutta konttorska puhuu nyt itsensä kaltaisista ihmisistä, älykkäistä mutta vaatimattomista, jotka ajattelevat, mutta tekevät sitä Hyppönen Enbuske Experiencen ulkopuolella, vaikka ovat todella hyvännäköisiä.
    Yleensä kaikki hienopyllyt ajattelevat, että omien mielipiteidensä pitäminen itsellään on jotenkin sivistyneempää ja tv-keskusteluista pidättäytyminen osoittaa suurta itsehillintää. My (pretty) ass!

Eikö muka olisi kivaa, kun Njassan tai Tervon länkytyksen sijaan joskus kuulisi jonkun fiksun ihmisen tuoreita mielipiteitä. Esimerkiksi vaikka meitsin tai teitsin.
    Silloin kun tietää, että vähänks mulla on fiksuja ajatuksia, enkä oo pöllömpi muutenkaan, kannattaa ehdottomasti tuppautua mediaan. Se ei ole edes erityisen vaikeaa. Ihan takuulla Sarasvuolla tai Enäkoskella tai Furmanilla tai Hellstenillä on valmis idea Haluatko kommenttiautomaatiksi -kurssille.
    Mutta koska tämän lehden lukijat ovat kai enimmäkseen köyhiä, konttoristi tarjoaa nyt osviittaa televisiokestävän kommentin muodostukseen:
    “No, mä annoin kutosen, koska musta toi HIMin video on kyllä ihan skeidaa. Onpa ihan sikakekseliästä laittaa tulia palamaan hankeen, vau. Mitä toi Lindfors muuten oikeesti on tehny, niitten tuotannosta poistettujen kahvikuppien lisäks?” (Levyraati)
    “Toi nykyinen eduskunta on muuten ihan jees, mutta siellä on liikaa homoja, lesboja, vihreitä, muijia ja neekereitä.” (A-Talk)
    “Jos multa kysytään, niin en laittais kyllä keltasta. Kyllä kato ihminen voi luottaa omaan makuunsa. Se on vähän niinku poliitikot ei ymmärrä politiikasta mitään, niin ei tommoset sisustussuunnittelijat tajua mistään sisustamisesta höykäsen pöläystä.” (Joka Kodin Asuntomarkkinat)
    “Me ei sillä lailla kasvettu erillemme, vaan mä kasvoin niinku isommaks. Henkisesti. Ja se toinen alkoi näyttää mun silmissä tosi pieneltä, kääpiöltä. Siis henkisesti.” (Punainen lanka)