Vielä viime kierroksella Shakir oli vasta neljäntenä, mutta nyt hän päihitti edelliskierroksen kuningattaren Johanna Sumuvuoren saamalla 64 pudotusääntä Sumuvuorta vähemmän.
    Kärkikolmikko erosi muusta joukosta selvästi, sillä vain heidän pudotusäänisaldonsa pysytteli alle seitsemänsadan.
    Neljänneksi sinnitteli Vasemmistoliiton Emma Paju 751 pudotusäänellä. Viimeinen eli eniten pudotetuin oli tällä kertaa Rkp:n Charlotte Granberg 963 äänellä.
    Vihreiden Anni Sinnemäki ja keskustan Marianne Falck keräsivät tismalleen saman pudotusäänimäärän.

Viime kierroksella oltiin vielä ytimekkäällä asialinjalla: kymmenen toiselle kierrokselle selvinnyttä nuorta ehdokasta selvitti vaalibudjettinsa, kertoi pelastuskeinonsa lapsiperheille, pohti oman puolueensa piinaavinta piirrettä ja esitteli oman ensimmäisen lakialoitteensa.
    Ehdokkaille järjestettiin myös ansa, yllätyskysymys sähköpostilla. Äänestäjä Aura kysyi viestissään, kuinka kukin ehdokas parantaisi varsinkin nuorten mielenterveyspalveluja. Yllätyskysymykseen vastaaminen kannatti, ainakin, jos katsoo, ketkä selvisivät kolmannelle kierrokselle. Shakir, Sumuvuori ja Riitamaa vastasivat kaikki saamaansa postiin ensimmäisten joukossa.
    Moni muukin asia yhdistää viimeiselle pudotuskierrokselle selvinneitä. Kaikilla on vankka kansalaisjärjestötausta, ja vastaukset Ylioppilaslehden kysymyksiin ovat olleet samanhenkisiä.
    Kukaan kolmikosta ei kannata naamioitumiskieltoa mielenosoituksessa ja kaikki haluavat Suomeen lisää maahanmuuttajia. Kolmikko kannattaa homojen adoptio-oikeutta ja vastustaa Natoon liittymistä sekä Yhdysvaltain iskua Irakiin.
    Ensimmäisellä kierroksella kysytty kanta seksin ostamisen kriminalisointiin on ainoa kysymys, joka selvästi jakoi finalistit. Timo Riitamaan mielestä seksin ostamista ei pidä tehdä rangaistavaksi, Aysu Shakirin mielestä pitäisi ja Johanna Sumuvuori ei kertonut kantaansa.

Pudotuspeli kiristyy. Tällä kierroksella selviää, kuka on lukijoiden mielestä kaikkein vähiten väärä ja ei-eniten-ärsyttävä alle kolmikymppinen kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä.
    Tässä osiossa kolmikko joutuu tilille yksityiselämästään, sillä romanssit ja draamat ovat arkea myös Arkadianmäellä. Ylioppilaslehti tutki ehdokkaiden kodit ja ratsasi kaapit.
    Kunnon kontaktit ja verkostoituminen ovat kansanedustajan valtteja. Ylkkäri kaivoi esiin finalistien kännykät ja tutki puhelinmuistioiden salaisimmatkin numerot.
    Shakirin, Sumuvuoren ja Riitamaan kanssa keskusteltiin myös huumeista. Varsinkin vihreiden vaalikelit ovat olleet varsin pilvisiä sen jälkeen, kun Ylioppilaslehden pudotuspelistä jo ensimmäisellä kierroksella karsiutunut Markus Drake nosti keskusteluun kannabiksen laillistamisen.
    Mitä löytyy Aysun jääkaapista? Kuka on Peksi Timon puhelinluettelossa? Onko Johanna käyttänyt huumeita?

Anu Partanen