Franz-setä: Rakas joulupukki!

T:Teksti:

Anteeksi että kirjoitan näin myöhään. Tai ethän sinä tiedä, että kirjoitan tätä yöllä. Tulin juuri vanhojen SAK-kähmyjen pikkujouluista ja vuoden virallisen unikeon kuorsauksen takia en saa unta. On siis aika kirjoittaa sinulle, Lucia-neidon vierailustakin on selvitty.
    Kyllä aika kuluukin sitten nopeasti nykyään. Enää kolme vuotta, kun minut seuraavan kerran valitaan presidentiksi. Pressana on kiva olla, vaikka tässä on paljon tylsää edustamista. Mutta olen tehnyt välttämättömyydestä hyveen: tuleepahan samalla käytyä seuraavaa vaalikampanjaa.
    Ensi kerralla vastaehdokkaani ei nimittäin välttämättä pilaakaan itse mahdollisuuksiaan tekemällä vaaleista äänestystä suvaitsevaisuuden ja suvaitsemattomuuden välillä. Voi myös käydä niin, että vaa`ankielen muodostavat maaseudulla asuvat miehet. Kävinkin sen vuoksi kesällä maatalousnäyttelyssä. Kivat pippalot, vaikka minut suorastaan pakotettiin ottamaan mukaan säkillinen suomalaisia hedelmiä. Mutta ei se haitannut, Kultarannan kokki teki välttämättömyydestä omenahyveen.
    Älä siis tuo omenoita. Mutta jotain imagoani vahvistaa voisit tuoda. Tuo vaikka uusi tuulipuku. Ja kävelysauvat. Ja joku kokoelma suomalaista iskelmämusiikkia.

Jos ei ole liikaa vaivaa, voisitko tuoda lisää avautuvia virkapaikkoja, joihin minulla on nimitysoikeus. Sellaista ihan konkreettista valtaa on kiva käyttää, ja on aina mukava muistaa puoluetovereita. Minun nimityksissäni sosiaalidemokraattisuus on aina ansio. Olen melkein tehnyt hyveestä välttämättömyyden.
    Tätä sinulta lienee turha pyytää, mutta voisitko tuoda toimittajille edes ripauksen ylempien kunnioitusta? Tyhmät sopulit kehtasivat arvostella minua, kun taannoisella Kiinan-matkallani kehuin isännille maan ihmisoikeustilannetta. Ärsyttävää. Ei olisi tullut kuulonkaan Kekkosen aikaan!
    Hmm. Tuhinasta päätellen Pena taitaa taas nähdä unta Lucia-neidosta. Ai niin, tuo naapurin Paavolle jotain piristävää, että hän jaksaa vääntää EU:n tulevaisuudesta muiden pääministereiden kanssa ja saa torjuttua ehdotuksen EU:lle valittavasta presidentistä. Kuten Suomi on johdonmukaisesti todennut, ehdotus edustaa pelkkää näennäisdemokratiaa. Kansalaisille voi syntyä illuusio, että presidentti voisi oikeasti vaikuttaa asioihin.
    Ehdotus on myös vastuuton. EU-presidenttihän voisi asemaansa nojaten vaikka kehuskella jonkun ihmisoikeuksia polkevan maan kehittymistä oikeusasioissa, vaikkei mitään kehitystä oikeasti olisi tapahtunutkaan.

Jouluisin terveisin,
Tarja-tonttusi Mäntyniemestä

franzaillaan@yahoo.com