Viidenkympinvillitys: Unicafen Elvis

T:Teksti:

Miksi juuri sinun pitäisi saada käytettäväksesi 50 euroa ja mihin tarkoitukseen? Ylioppilaslehti palkitsee parhaan perustelun ja rahan RÄLLÄÄMISESTÄ tehdään juttu. kerro meille: villitys50@yahoo.co.uk

”Oli niin mahtava ääni, ettei siitä voinut olla pitämättä”, Liukkonen kuvaa ensikosketustaan Kuninkaaseen.
    Siitä lähtien Elvis on ollut osa Liukkosen elämää. Kun Liukkonen päätti juhlia synttäreitään, ei juhla-asua tarvinnut kauan miettiä.
    ”Kaverit kutsuukin mua Elvikseksi, koska mä teen tanssiessakin samanlaisia jalkaliikkeitä kuin se.”
    Ja koska 24-vuotissynttäreiden pitopäiväksi valikoitui marraskuun ensimmäinen viikonloppu, Halloween, naamiaiset olivat loistoidea.

Liukkonen ansaitsee fantasiansa toteutumisen monestakin syystä. Juhlabudjetti hupenee tarjoiluihin, sillä onhan kokin kemuissa pöydän oltava ainakin yhtä koreana kuin isäntä. Viidenkympin saantia puoltaa myös se, että Liukkonen on paitsi työssään päärakennuksen Unicafen kokkina, myös muutoin auttanut akateemista maailmaa ratkaisevalla tavalla.
    Elviksen fan clubin jäsenenä hän sai kirjeen graduntekijältä, joka yritti metsästää Elvis-faneja vastaamaan tutkimukseensa. Huonolla menestyksellä ilmeisesti. ”Kirjeessä luki, että olisi hienoa, jos vastaisin, koska kenttä ei ole ollut kovin aktiivinen”, Liukkonen kertoo. ”Mitähän sekin tarkoittaa? Ajattelin heti, että totta kai mä vastaan.”

Liukkosella on tiukat Elvis-pukukriteerit. Sitä oikeaa etsiessään hän kävi useassa liikkeessä. Vastaan tuli kauhistuttavia tekeleitä.
    ”Yhessä paikassa oli vaan sellainen valkoinen kaapu, johon oli isketty jotain paljetteja. Ja musta peruukki, jossa oli pitkä tukka niskaan saakka. Ei yhtään niin kuin Elviksellä!”
    Maikkarin pukuvuokraamosta löytyi sopiva puku hieman yli 50 eurolla, mutta siitäkään Unicafen Elvis ei kelpuuttanut kaikkia osia.
    ”Näitsä ne aurinkolasit? Eihän ne olleet yhtään sellaiset kuin pitäisi. Mä olen ajatellut ostaa omat.”
    Parasta onkin, jos roolista haluaa nauttia pitempään. Elvis-puku kun on niin suosittu, että vuokraamon tädit vaativat sitä takaisin erityisen nopeasti.

Anu Partanen