Lauri Korkeaoja HYY:n hallituksen nuijan varteen

T:Teksti:

Ensi vuonna Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallitusta luotsaa osa-kuntia edustava valtiotieteiden ylioppilas Lauri Korkeaoja, 26. Tuleva hallituksen puheenjohtaja on ollut mukana jo tämänvuotisessa hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana.

“Olen toki kunniasta kovin innostunut. Kyse ei ole mistään koiranvirasta”, Korkeaoja sanoo.
    Kansantaloustiedettä ja sosiaalipolitiikkaa opiskeleva Korkeaoja on ollut Satakuntalaisen osakunnan aktiiveja vuodesta 1998; tuleva puheenjohtaja on häärinyt osakunnassa muun muassa isäntänä, hallituksen jäsenenä, lehden päätoimittajana ja laulunjohtajana.
    Tulevan hallituksensa ohjelmalinjauk-sia Korkeaoja ei hienotunteisuussyistä vielä paljasta, sillä hallitusta ei vielä ole virallisesti nuijittu kasaan. Edustajistoryhmien hallitusneuvottelijoilla oli kuitenkin ryhmiensä valtuudet sopia hallituspaikkojen jaosta, joten HYY:nedustajiston kokous 4. joulukuuta tuskin enää muuttaa hallituksen kokoonpanoa.

Kahdeksanjäseninen Kansallisten ylioppilaiden Oikea edustajistoryhmä jäi tänäkin vuonna oppositioon yhdessä Osyn eli opiskelijademarien yhden edustajan kanssa. Oppositio on pieni, ei edes epäluottamuslauseeseen vaadittavan 10 hengen kokoinen, eikä Oikea edustajistoryhmä hurraakaan jäädessään jälleen kerran hallituksen ulkopuolelle.
    Hallituspohja pysyy täysin entisellään: Ainejärjestöillä (Hyal) ja osakunnilla (Osak) on molemmilla kolme paikkaa, pykälisti-lääketieteilijöillä (Help) ja vihreillä kaksi paikkaa. Keskustaopiskelijoilla, Sitoutumattomalla vasemmistolla sekä ruotsinkielisillä ainejärjestöillä ja osakunnilla (Snäf) on yksi hallituspaikka kullakin.
    Uudessa hallituksessa istuvat Korkeaojan (Osak) lisäksi Hannu Savolainen (Osak), josta tulee HYY Yhtymän hallituksen puheenjohtaja ja Maria Hollmen (Help), josta tulee talousvaliokunnan puheenjohtaja. Hallitukseen kuuluvat myös Riitta Heinsalo (Osak), Walter Rydman (Hyal), Nina Paakkunainen (Hyal), Hanna Jäntti (Hyal), Riina Kontkanen (vihr), Immi Kormi (vihr), Isa Kåll (Snäf), Hanna-Mari Mäkinen (Help) ja Jenni Kyrönlahti (Sitvas).

Anna-Liina Kauhanen