Franz-setä: Lymyillään kun tavataan

T:Teksti:

Siihen törmää kaikkialla. Sydän pamppaillen joutuu avaamaan Hesarin aamulla. Joko se on taas iskenyt? Tavallisesta Franzista tuntuu kafkamaiselta. Kaikenlainen tiedustelutoiminta nimittäin ulottaa lonkeroitaan kaikkialle.
    Vakoilutoiminta on tällä hetkellä samassa vaiheessa, jossa maailmalle markkinoitu suomalainen rock-musiikki on ollut jo viimeiset kolmekymmentä vuotta: tekemässä läpimurtoa yleiseen tietoisuuteen. Herra yksin ja Lasse Lehtinen kolmenkymmenen vuoden päästä tietävät, miten laajaa vakoilutoiminta onkaan.
    Kansanedustajat yrittävät saada selville, mitä nimiä Ratakadun kassakaapissa olevissa Stasi-listoissa on. Mutta Supo ei anna. Eduskunnan virkamiehet taas Urkkivat perjantai-iltapäivisin viereisessä Ostrobotnian korttelissa sijaitsevassa olutravintolassa.
    Euroopan unioni tiedustelee tukihakemusten täsmäävyyttä peltopinta-aloihin satelliittikuvauksin. Taas tänä syksynä kirjautui moneen Pelto-Pirkan Päivätietoon katkeroitunut päiväkirjamerkintä: ”Vako-ojat. Niistä ovat kiinnostuneita vakoojat”.
    Sonerassa työntekijöitä teletapitetaan tiukasti silmiin ja kysellään, että halusitko kilauttaa toimittajakaverille. Saman yhtiön puhelinvaihteessa kysytään viattomasti ”yhdistänkö”. Ette perkele ainakaan minun teletunnistetietojani!

Helsingin virallinen
kepulainen (hei, me ollaan oikeesti urbaaneja!) professori Olli Rehn vaatii johtavia poliitikkoja käskemään Suojelupoliisia (hei vaan sinä Ratakadun mediaseuraaja, joka poimit tämän jutun talteen!) lopettamaan Rusin veljesten epäilyttäviin saunareissuihin liittyvät tutkimuksensa. Tätä oikeusvaltion periaatteita kunnioittavaa vaatimusta Rehn perustelee suorittamallaan vastavakoilulla.
    Kyllä pistää vihaksi tuollainen. Siis kaikenlainen urkkiminen ja tiedustelu. Huudetaanpas siis näin lopuksi apuun julkista sektoria, kun ei muutakaan osata. Kansalaisille on ehdottomasti opetettava tarvittavia vakoilutaitoja suojaksi tiedustelua vastaan.
    Opetus on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Jo silloin, kun illan kohokohta ei ole iso kolmonen vaan pikku kakkonen. Eli samaan aikaan lukemisen opettelemisen kanssa. Lymyillään kun tavataan!

franzaillaan@yahoo.com