Muita kirjoituksia

T:Teksti:

Helsingin Sanomien kaupunkisivut (19.9.) otti kansalaisten matkakorttivihasta kaiken irti: matkamme tallentuvat jopa puoleksi vuodeksi kellonajan ja pysäkin tarkkuudella. Tietoturvaskandaali! Petteri Järvinen pitää tätä isona uhkana!
    Kieltämättä jutun jälkeen itse kukin päätti sinnitellä pahvisen kuukausisetin kanssa mahdollisimman pitkään. Tosin myös se tieto, ettei matkakorttia ole pakko vilauttaa lukulaitteessa lainkaan, olisi ollut jutussa kiinnostava. Jos lataa korttiinsa matka-aikaa kuukausilipun tapaan, korttiaan on näytettävä vain lipuntarkastajalle.

Helsingin Sanomat otti pääkirjoituksessaan 30.9. kantaa nuorten lapsettomien puolesta. Lapsia saataisiin tähän maahan enemmän, jos mm. määräaikaiset työsuhteet saadaan minimiin, lehti opastaa. Ja mikä on opastaessa: lehti on itse minimoinut määräaikaisuuksia tehokkaasti.
    Puolitoista vuotta sitten lehden työvoimasta neljännes oli määräaikaisia. Sitten Sanoma Osakeyhtiö kielsi uusien työntekijöiden palkkaamisen, taloussyistä. Määraikaisuuksia ei jatkettu, ja nyt pätkätyöläisistä 40 prosenttia on heitetty pihalle. Lapsia syntyy varmasti huimasti.

7 Päivää -lehti (39/02) esitteli kansanedustaja Päivi Räsäsen kodin. Yleensä lehti käyttää julkkisten asuntoja kuvaillessaan termejä hulppea, luxus, öky- tai miljoonatalo. Koska Räsänen on hyvä ja harras ihminen, Seiskakin kirjoittaa hänestä ja talosta poikkeuksellisen hartaasti.
    Yli kaksisataa neliötä asuinpinta-alaa ei ole prameilua, vaan ”talo on rakennettu perheen tarpeiden mukaisesti”. Taloon on myös rakennettu ”virikkeellinen kasvuympäristö lapsille”. Eli kuntosali, poreamme, kaksi astianpesukonetta ja jättimäinen trampoliini. Kuten Päivi sanoo: ”Vanhemmuus ei ole projekti vaan prosessi.”
    Olikos nyt jotkut vaalit tulossa?