Muita kirjoituksia

T:Teksti:

Uudet juorulehdet ovat tarjonneet suurelle yleisölle viihdettä yli odotusten. Parhaita draamoja ei kuitenkaan ole näytelty niiden sivuilla vaan toimituksissa.
    7 päivää -lehteä kustantava Aller-yhtiö perusti omalle lehdelleen kilpailijaksi OHO!-lehden juuri ennen kuin markkinoille tuli 7 päivää -lehden entisen toimittajan perustama uusi lehti Julkkis.
    Julkkiksen tiimi piti lehtensä nimen salassa viimeiseen saakka, koska heidän mukaansa Aller varasti heiltä OHO!-nimen.
    Kun Julkkiksen eka numero sitten lanseerattiin, Aller-yhtiö ryntäsikin, kas vain, rekisteröimään itselleen Julkkis-nimen. On yhä epäselvää, kuka nimeä saa käyttää.
    Dynastia-draamaa on esitetty myös trendijuorulehti Absoluten kulisseissa. Kun lehden kovalla kohulla perustaneilta Ilja Janitskilta ja Jussi Ahteelta loppuivat ensimmäisen numeron jälkeen rahat, lehden osti entisen missin Arla Yli-Valkaman mies, ja Yli-Valkama ryhtyi lehdelle päätoimittajaksi. Janitski ja Ahde saivat lähteä omasta lehdestään, mutta uhosivat lähtiessään uuden lehden vielä tulevan.
    Kerrankin jotkut elävät, kuten opettavat.

Helsingin Sanomat pohti pääkirjoituksessaan 13.10. turkistarhoilla sattuneen eläinten joukkokuoleman merkitystä. Lehden mielestä oli helpotus, että 50 000 ketun ja minkin kuoleman syyksi paljastui pilaantunut rehu eikä tahallinen sabotaasi.
    Helpotus? Eikö pikemminkin järkyttävää ole juuri se, että tuhon aiheuttivat ihmiset, joiden pitäisi huolehtia eläinten hyvinvoinnista?
    Olisi helpottavampaa kuulla, että 50 000 eläintä voi kuolla myrkytykseen vain, jos joku paha ihminen todella tarkoituksella ja hartaasti pyrkii siihen, kuin että sellaista tapahtuu, hups vain, vahingossa.
    Hesari suhteellisti myös tuhon määrää: 50 000 eläintä on vain pieni osa kahdesta miljoonasta ketusta, joita Suomessa vuosittain turkisten vuoksi tapetaan. Lehden päähuolena onkin raha, jonka tarhaajat eläinten kuoleman vuoksi menettävät.
    Olisiko lehti suhteellistanut tuhoja yhtä suurpiirteisesti, jos kuolemat olisivat olleet eläinaktivistien syytä?