Vuoden Nousijat

T:Teksti:

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ja lääketieteellinen tiedekunta olivat hakijamäärissä mitattuna kirkkaasti tämän vuoden nousijat. Kumpaankin tiedekuntaan haki 34 prosenttia enemmän opiskelijoita kuin viime vuonna.
    Kiinnostus lääkikseen on helppo ymmärtää, kun keskustelu lääkäripulasta on vellonut koko vuoden. Mutta miksi maatalous- ja metsätieteet vetävät puoleensa? Kiskooko it-alan alennustila isänmaan toivot takaisin perusarvojen äärelle?

“Olemme yrittäneet tiedottaa alasta erityisesti abiturienteille, ja ilmeisesti siinä on onnistuttu”, tiedekunnan dekaani Kim von Weissenberg myhäilee tyytyväisenä. Abeja lähestyttiin jo vuodenvaihteessa postitse. Lisäksi tiedekunnan opiskelijat ovat kiertäneet omien kotiseutujensa lukioissa mainosmiehinä.

Weissenberg arvelee, että kampanjoinnin kärki on lisäksi vedonnut tehokkaasti nuorisoon. “Olemme korostaneet, että tämä on ala, joka edistää uusiutuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä”, hän sanoo. Oman osansa kiinnostuksen lisääntymiseen toi myös biotekniikan valintakiintiö, joka oli käytössä ensimmäistä kertaa.

Tiedekunnista teologinen oli ainoa, jonka hakijat vähenivät edellisvuodesta, 13 prosenttia. Kaikkiaan Helsingin yliopistoon lähetettiin 20 600 hakemusta, mikä on reilut kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Opiskelemaan hyväksyttiin 4 000 hakijaa.

Noora Jokinen