Viidenkympinvillitys:

T:Teksti:

Opiskelija Salla Pyhälän oikeassa kädessä on rannetuki. Vamma ei johdu gradunkirjoittamisesta, vaan moottoripyöräilystä.
    Pyhälä istuu kaikki kesäviikonloput avomiehensä 1500-kuutioisen Kawasakin kyydissä. Nyt harrastus on muuttunut tuskalliseksi, sillä 15 vuotta vanhat ajohansikkaat vetelevät viimeisiään. Viima tunkee lyhytvartisten nahkahanskojen läpi ja aiheuttaa nivelsärkyä.
    Rasitusvamma on haitannut opiskelua ja tutkimusavustajan töitä kasvatuspsykologian laitoksella. ”Jouduin sairaslomalle, kun käsi oli niin kipeä, etten pystynyt enteriä painamaan”, Pyhälä, 30, kertoo.
    ”Uudet hanskat maksaisivat 49 euroa, mutta niihin ei ole ollut varaa, kun bensa ja vakuutukset vievät kaiken ylimääräisen.” Perustelut vakuuttivat. Ei kun ostoksille.

Helsingin paras
prätkähansikasvalikoima löytyy Pasilan konepaja-alueelta, moottoripyörävarusteisiin erikoistuneesta All Right -liikkeestä.
    Pyhälä sovittaa peilin edessä vedenpitäviä, punamustia keinokuituhansikkaita. Kutoskoko on päässyt loppumaan varastosta, mutta hieman väljä seiskakin kelpaa. Hanskojen pinta kiiltää, ja mikä parasta, varsi ulottuu melkein kyynärpäähän saakka. Kyllä näillä kelpaa!
    ”Hyvät vehkeet huomaa vasta siinä vaiheessa, kun sataa jäistä tihkua kolmatta tuntia”, Pyhälä sanoo. Nyt tihkusta ei ole tietoakaan.
    Iltapäiväaurinko porottaa kuumana, kun Pyhälä sovittaa uusia hanskojaan myymälän pihalla. Kovaäänisistä kaikuu Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma. Joko rintaa pakottaa ja sydän tahtoo lentää?
    Milloin uudet hanskat otetaan käyttöön? ”Heti illalla lähdemme testaamaan”, onnellinen hanskojenomistaja vakuuttaa.
    Tositoimiin hanskat pääsevät ensi kesänä. Silloin Pyhälä suuntaa avomiehensä kanssa moottoripyörällä Bulgariaan.

Ilkka Karisto