Saarnamies Sarasvuo

T:Teksti:

Nokia, alihankkijat ja pyhä henki. Vaikka Sonera kämmii, monien muiden suomalaisyritysten voittokulkua maailmalla on jaksettu ihastella kyllästymiseen saakka. Mutta mikä on menestyksemme perimmäinen syy?
    Vastaus löytyy yrityskouluttaja Jari Sarasvuolta: hyvin luistavan bisneksen taustalla ovat uskonnolliset herätysliikkeet. Sarasvuo esitteli näkemystään yritysjohtajien seminaarissa Valkeakoskella elokuussa.

Kansalaisyhteiskunta rakennettiin Suomessa herätysliikkeiden vauhdittamana, ja herännäisyyden ansiosta maamme pääsi ajoissa mukaan kiihtyvään teollistumiseen ja kansainvälistyvään kaupankäyntiin, Sarasvuo analysoi.
    Körttiläisyys ja muut herätysliikkeet ohjasivat meidät menestyksen tielle. Ne nostivat esiin tärkeät bisneshyveet, kuten nöyryyden, pidättyväisyyden ja kovan työnteon, ja muodostavat perustan, josta yritysjohtajat ammentavat luotsatessaan suomalaisfirmoja ennätyksellisiin tuloksiin.

Tavallinen pulliainen voi tietenkin olla vaikeuksissa yrittäessään havaita yritysjohtajien nöyryyttä optiojärjestelyjen ja kadonneiden miljardien takaa. Talouden voittokulkukaan ei juuri nyt näytä kovin hyvältä, mutta ei syytä paniikkiin: herätysliike pelastaa meidät jälleen.
    Sarasvuon mukaan käynnissä on moraalinen herätysliike, joka korostaa työn eetosta sekä ihmisistä ja elämästä välittämistä. Kun liike integroidaan yritystoimintaan, käyrät lähtevät nousuun ja menestystarinoita suomalaisfirmoista saadaan lukea tulevaisuudessakin. Amen.

Hanna Pakkanen