Lapset parkkiin luennon ajaksi

T:Teksti:

Kauan toivottu HYY:n lapsiparkki aloittaa toimintansa 17. syyskuuta yliopiston päärakennuksessa opiskelijarekisteriä vastapäätä. Opiskeleville vanhemmille on nyt tarjolla tilapäistä lastenhoitoapua luentojen tai vaikka YTHS-käynnin ajaksi. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta vuokraa 67 neliön tilat yliopistolta.
    Lapsiparkkia voivat käyttää kaikki HYY:n jäsenet, joilla on lapsia. Parkki on auki arkisin kello 8-16, ja paikalla on koko ajan lastenohjaaja Elina Metteri, 37.

Lapsiparkin ideana on tarjota väliaikaista lastenhoitoapua, eli kyse ei ole päivähoidosta. Lapsille on tarjolla muun muassa ohjattuja leikkejä ja askartelua. Lapsiparkki maksaa kolme euroa tunti. Lapsiparkista toivotaan, että vanhemmat varaisivat lapselle paikan etukäteen, jotta lapsi varmasti mahtuu mukaan. Kerralla parkkiin otetaan 10-15 lasta.
    “Lapsen voi tuoda lapsiparkkiin kolmeksi tunniksi kerrallaan mielellään hyvin syötettynä ja juotettuna. Parkissa ei tarjota ruokaa, koska kyse on lyhytaikaisesta hoidosta”, HYY:n sosiaalipoliittinen sihteeri Camilla Granholm kertoo.

Lapsiparkin tilat ovat aikaisemmin olleet yliopiston vierasasuntona ja toimistotilana. HYY kalustaa parhaillaan tilaa lapsille sopivaksi, ja lapsiparkki vastaanottaa mielellään lahjoituksina leluja, pelejä, mukeja ja lautasia sekä pieniä tuoleja ja pöytiä.
    Lisätietoja antaa HYY:n sosiaalipoliittinen sihteeri Camilla Granholm p. 09-1311 4207. HYY:n lapsiparkissa on avointen ovien päivä 16. syyskuuta.

Anna-Liina Kauhanen