Kohumissi kohelsi eksegetiikan laitoksella

T:Teksti:

Viimeinkin myös Suomessa aiotaan valita valtakunnan kaunein yliopisto-opiskelija. Järjestäjät korostavat, että kauneus ei ole pelkkää ulkonäköä, vaan myös sivistystä ja hyvää tahtoa. Ovathan World Miss University -kilpailun voittajat toimineet YK:n hyvän tahdon lähettiläinä.

Siksi Suomen yliopistomissikisoissa on mukana erikoisuutena myös tietokilpailuosuus. Hyväntekeväisyyden ja uudenlaisen kauneuskäsityksen airueena toimii Profile Entertainment -niminen yritys. Sen mielestä ”nyt on aika löytää Suomesta näyttävä ja sanavalmis Miss Yliopisto 2003T”. Miss Yliopisto -kisa onkin uusin lisä Profile Entertainmentin tuoteperheeseen. Sama yritys järjestää muun muassa Model of the World, Miss Bikini World, Miss Tourism, Model Of The Universe, Suomen Seksikkäin NainenT ja Miss PerfectT -kilpailuja.

Yo-missiä aletaan etsiä tammikuussa, ja jo helmikuun lopussa meillä valitaan ihka ensimmäinen akateeminen missi. Luentosaleissa osakilpailuja ei järjestetä, vaan opiskelijabileiden yhteydessä.
    Loppujen lopuksi idea kuulostaa varsin sopivalta, kun yliopistojen naisistuminen puhuttaa joka vuosi. Onpahan yksi uusi täky lisää pojille tulla yliopistoon: voi nähdä kivoimman näköiset opiskelukaverit keikistelemässä uimapuvuissa lavalla. Ja tietokilpailuosuudessa voi varmistua, että oma suosikki on myös älykäs:
    ”Kilpailija numero yksi! Kun kuulet sanan representaatio, niin a) poistatko varmistimen aseestasi b) haet naistutkimuksen jatkokurssille vai c) pyllistät tuomareille?”

Riku Siivonen