Franz-setä: Omituinen tapaus

T:Teksti:

Helsingissäkö köyhiä?
    Sattuipa varsin omituinen tapaus eduskunnan budjettikeskustelussa. Olen maakunnasta kotoisin oleva kansanedustaja. Yhdessä kaltaisteni kanssa olen tehnyt monia tärkeitä päätöksiä. Olemme leikanneet pääkaupungin verotuottoja ja vastustaneet Vuosaaren sataman rahoitusta. Satamien rakentaminen ei ole valtion tehtävä. Näin totesin myös eilen jättäessäni vaalipiirini teiden kunnostamiseen liittyviä talousarvioaloitteita 90 miljoonan euron arvosta. Vai oliko se 900 miljoonaa, en muista. Budjettikeskustelun aikana joku helsinkiläinen edustaja väitti, että myös Helsingissä on köyhiä ja moni työssäkäyväkin elää niukasti kalliiden asumiskustannusten vuoksi. Minusta se kuulosti hyvin kummalliselta. En minä ainakaan ole sellaista havainnut istuessani iltaa Bottalla ja Tenth Floorissa ja ajaessani taksilla eduskunnan, vakuutusyhtiön sponsoroiman töölöläisen yksiöni ja lentokentän välillä. Kannattaisi helsinkiläisten vähän miettiä, mitä puhuvat.

Oikean kansan edustaja

Omituisia äänestäjiä
    HB:lle (junteille ja vasemmistoluusereille tiedoksi: se olen minä) on sattunut kerrassaan omituinen tapaus joka neljäs vuosi. Olen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Helsingin jääkiekkolobbyn kantavia voimia. Hallitsen suvereenisti kaikki politiikan osa-alueet. Voisi melkein todeta, että HB:n yhteiskunta-analyysistä huokuu samanlainen älyllinen säihke kuin HIFK:n lätkäjoukkueesta. Kesällä patistin sairaaloita miettimään, ketä oikeasti kannattaa hoitaa. Pari viikkoa sitten annoin haastattelun NYT-liitteelle. Hyvä haastattelu olikin, ratkaisin siinä työttömyyteen, maahanmuuttoon ja vuokra-asumiseen liittyvät ongelmat. Kommenttini huumepolitiikasta, rikollisuuden torjunnasta ja HIFK:n mestaruusmahdollisuuksista säästin lähemmäksi vaaleja. Kuten haastattelussa totesin, kummallista on, etteivät helsinkiläiset suostu äänestämään minua eduskuntaan. Se on omituisin tapaus, johon olen urani aikana törmännyt. Että ryhdistäytykääpä, muuten missioni ei toteudu.

HB , joka vaan bogoo

Presidentti tietämättömänä
    Minulle sattui hyvin omituinen tapaus (toimitussihteeri, tarkista palstan nimi) äskettäin osallistuessani Euroopan päätoimittajayhdistyksen matkalle Pekingiin (paikalliset juntit puhuvat jostain syystä Beijingistä). Sain jutella myös Kiinan presidentin (toimitussihteeri, tarkista ukkelin nimi) kanssa. Olin pari viikkoa aiemmin ottanut pääkirjoituksessa kantaa Kiinan hallituksen suunnitelmiin internet-sensuurista. Lehtemme on niin merkittävä yhteiskunnallinen instituutio, että meillä on oma vastuumme Suomen ulkopolitiikasta ja siksi meidän on otettava kantaa myös Kiinan internet-politiikkaan. Kirjoitin, että Kiinan hallituksen linjasta on syytä olla huolissaan. Ketään ei pidä syyllistää ja kaikkien näkemykset ovat hyväksyttäviä. Tapahtumien kulusta ja kaikista mahdollisista tulevista vaihtoehdoista on kuitenkin syytä olla huolissaan. Kiinan päämies (toimitussihteeri, tarkista titteli) kuitenkin kertoi, ettei hän ollut lukenut kyseistä pääkirjoitusta. Omituista! Poliitikko, joka ei lue leh-teämme! Lehteämme, joka on niin merkittävä yhteiskunnallinen instituutio, että se ottaa selvän kannan joka asiaan.

Janne V,
päätoimittaja

franzaillaan@yahoo.com