Farmasiasta oma tiedekunta

T:Teksti:

Farmasian laitoksesta tulee oma tiedekunta vuoden 2004 alussa. Helsingin yliopiston ylin hallintoelin konsistori päätti asiasta yksimielisesti. Farmasian opiskelijat ovat päätökseen tyytyväisiä. “Laitoksellemme, tulevalle tiedekunnalle, tästä on sekä taloudellista että hallinnollista etua, joten uskoisin muutosten näkyvän myös opiskelijan arjessa”, Yliopiston farmasiakunnan puheenjohtaja Lauri Veijalainen sanoo.
    Farmasian laitoksen johtaja Raimo Hiltunen painottaa, ettei laitos lähde matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta ovet paukkuen, vaikka farmasia on Hiltusen mielestä jäänyt usein matematiikan, fysiikan ja kemian jalkoihin. “Suurin hyöty laitokselle on itsenäisyys. Rahanjaossa saamme hieman edullisemman aseman, kun kilpailutilanne muiden laitosten kanssa raukeaa.”

Anna-Liina Kauhanen