Tuote: Terrorism Survival Guide – Operation Enduring Freedom, 12,8 euroa

T:Teksti:

Kyllä ne jenkit osaavat. Savu oli tuskin hälvennyt wtc-tornien raunioista, kun Pantheon-kustantamo keksi perustaa lehden nimeltä Terrorism Survival Guide. Nyt sitä myydään suomalaisissa lehtipisteissä 12,8 euron hintaan.
    Kiiltävälle paperille painetun lehden idea on yksinkertainen: pelko käy kaupaksi. Juuri sinä voit olla seuraavan iskun uhri! Onko perheesi turvassa? Olisikohan nyt oikea aika hankkia ihkaoma ase?
    Lehti muistuttaa moneen kertaan, että kuka tahansa, naapurinsetäkin, saattaa olla terroristi. Siksi jokaisen vastuutuntoisen kansalaisen täytyy olla ampujaässä ja osata käyttää veistä lähitaistelussa.
    Terrorism Survival Guiden kakkosnumero keskittyy aseisiin, onhan aseenkanto-oikeus ihmisen tärkein perusoikeus. Neljän sivun jutussa annetaan yksityiskohtaiset ampumisvinkit. Sitä seuraa suuri asevertailu: sopisiko sinulle pistooli, kivääri vai kenties konetuliase?
    Sataan sivuun mahtuu yhteensä 127 aseen kuvaa.
    Pyssyjen lisäksi Terrorism Survival Guiden kakkosnumero käsittelee bioterroria sekä turvalukkoja ja hälyttimiä. Lukijoille annetaan pikaohjeet turvalliseen elämään: vältä matkustamista, vältä poliittisia tilaisuuksia, raportoi epäilyttävistä kadunkulmissa hengaajista heti viranomaisille…
    Artikkelissa 10 Ways Our Lives Have Changed lehden päätoimittaja Michael Bane kertoo, kuinka yhdysvaltalaiset ovat “uljas soturiheimo”, joka ei ole koskaan nöyristellyt muun maailman edessä. Eivätkä nöyristele vastakaan. Paras tottua siihen, rättipäät!
    “We are givers, We are formidable, We are brave. We have honor, We are Americans…”, entinen asekouluttaja Bane julistaa.
    Terrorism Survival Guide menee ehkä kaupaksi Yhdysvaltain keskilännessä, mutta kuka keksi tuoda sen R-kioskien hyllyihin?

Ilkka Karisto