Rainisto: Jotain lainattua, jotain sinistä

T:Teksti:

Heippulivei vaan, poitsut ja tytsyt, ja tervetuloa taas irstaan Sami-sedän psykedeeliselle satutunnille! Oliko teillä jo ikävä minua? Riisutaan vaatteet, niin voidaan aloittaa!
    Tänään aiheenamme ovat sydänsurut ja miten selvitä niistä.
    Sydänsurut voidaan jakaa kahteen luokkaan. On suru siitä, kun rakkaus päättyy. Ja sitten on suru siitä, kun on yksipuolisesti ihastunut. Ensimmäinen on paha, jälkimmäinen pahempi. Mutta kyllähän te nuoret nämä asiat tiedätte. Aina teillä on sydämet solmussa.
    Jos kumppani jättää sinut tai sinä jätät hänet, se saattaa tuntua pahalta. Tulee riittämättömyyden tunteita, katumusta, katkeruuttakin. Yksi hyvä keino selvitä tällaisista sydänsuruista on kaivaa esille vanha valokuva exästään. (Ethän ole silpunnut kaikkia kuvia?) Ota esiin tussi ja piirrä hänelle viikset ja sarvet. Helpottaako jo? Jos tämä ei auta, piirrä hänelle puhekupla, jossa sanotaan: “Moi! Minä olen nekrofiili!”
    Yksipuolinen ihastuminen tuottaa vakavammat sydänsurut kuin rakkauden päättyminen. Nämäkin sydänsurut jakautuvat kahteen alalajikkeeseen: etäihastumiseen, jonka eteen ei uskalla edes tehdä mitään ja sellaiseen ihastumiseen, joka ei toimenpiteistä huolimatta johda mihinkään, paitsi itsensä nolaamiseen.
    Molemmat ovat surullisia tapauksia. Valokuvien tuhraamiset tai edes nekrofiliavitsit eivät lohduta. Sydänsuruissa on aina vihlaisuja menneestä kivusta ja etiäisiä tulevasta surusta. Jotain vanhaa, jotain uutta.
    Jos olet toivottomasti ja yksipuolisesti ihastunut johonkuhun, lohduttaudu sillä, miten paljon rahaa säästät nököttämällä yksin kotona iltaisin. Sille rahalle tulee vielä käyttöä, kun nelikymppisenä ikäpoikana/ikäpiikana haluat pakonomaisesti ostaa itsellesi viinaa ja terapiaa.
    Ja ajattelepa tätä. Ottaen huomioon kaikki luonnevikasi, ärsyttävät tapasi ja vaivoin salatun pohjattoman tylsyytesi, seurustelisitko sinä itsekään itsesi kanssa? Myönnä pois: jos sinulla olisi suhde itsesi kanssa, olisit jo tehnyt monta syrjähyppyä.
    Entä oletko ajatellut, voisiko surkea onnesi rakkaudessa johtua vain siitä, ettet ole harjannut hampaita kolmeen päivään?
    Älä suotta anna kyynelten tippua poskillesi sydänsurujen vuoksi. Käytä nenäliinaa ja pyyhi kyyneleet, ennen kuin ne valuvat poskille asti.
    Jos jokin masentaa sinua etkä voi sille mitään, älä hermostu: se on ihan ok.
    Särkyneelle sydämelle tekee hyvää myös maukas illallinen kotioloissa. Hyvää sydänsururuokaa ovat täytetyt paprikat. Ne kannattaa täyttää juustolla, jauhelihalla ja sipulilla. Tarjoile keitettyjen vihannesten kera. Syö hitaasti ja haaveillen: anna surun tulla pintaan.
    Sydänsuruja voi myös parantaa, jos kutsuu kotiinsa illallisseuraksi jonkun tytön. Silloin ei tarvitse syödä täytettyjä paprikoita yksin. Kannattaa sytyttää tunnelmallisia kynttilöitä, tarjota tytölle punaviiniä ja kehua hänen hiuksiaan. Jos noudatat näitä ohjeita, saat varmasti seksiä.

Sami Rainisto
Kirjoittaja on Talouselämä-lehden toimittaja