Niinpä: Toimittaja Juha-Pekka Tikka

T:Teksti:

Toimittaja Juha-Pekka Tikka on toteuttanut vuosia omaa ristiretkeään Ilta-Sanomissa. Hän on taistellut uupumatta inhimillisen kateuden, konservativismin ja suomalaiskansallisen henkseleiden paukuttelun puolesta raportoimalla esimerkiksi julkkisten verotuloista ja osakesalkuista, tuomitsemalla omat kotoiset ”terroristimme” eli aktivistit ja siviilipalvelusmiehet sekä juhlimalla jokaista Nokian pientäkin voittoa Ericssonista.
    Tikka ylitti itsensä kirjoittamalla oikeista ristiretkistä keskiviikkona 16.1. Tikka ihmettelee, että piispa Eero Huovinen on tuominnut kristittyjen ristiretket uskon militarisointina.
    Tikan mielestä tuollainen on roskaa. Tikka tietää, että ”ristiretkien historia oli kyllä toinen kuin väitetään”. Ristiretket olivat itsepuolustusta: ”Muslimit tappoivat kristityt Afrikasta ja läntiseltä Välimereltä ja valmistautuivat valtaamaan Euroopan.”
    Tikka muistuttaa, että toisin kuin lännestä, islamilaisilta alueilta ”ei tule elintasoa, tieteen Nobel-palkittuja, rauhaa tai ihmisoikeuksia”.
    Hän kummastelee, että Suomi tarjoaa turvapaikan muslimipakolaisille, ”joita elämäntapamme ei kiinnosta pätkääkään ja joita ei haluta sulauttaa kulttuuriperintöömme”.
    Tikan yhden miehen ristiretkestä suvaitsemattomuuden ja ylimielisyyden puolesta tekee pelottavan se, että Ilta-Sanomilla on arkisinkin noin 850 000 lukijaa.